Szurkolók nélkül maradunk a női kézi Eb-n (Fotó: AFP, archív)

 

Mint hétfőn megírtuk, a dán kormány zöld utat adott, hogy Norvégia visszalépése után az ország egyedül megrendezze a kilenc nap múlva kezdődő kontinenstornát.

A helyi járványügyi szabályok 500 főben maximalizálták az arénákban jelen levők számát, mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szervezők nem tudnak újabb jegyeket eladni a mérkőzésekre.

„Nem lesznek nézők. Ötszáz fő lehet jelen az arénában, de ez megtelik a csapatokkal, a média képviselőivel és a rendezőkkel” – magyarázta Morten Stig Christensen, a dán szövetség főtitkára.

Mint ismert, a norvégiai csoportokat Kolding veszi át, és Herninggel közösen ad otthont az Eb-nek. Utóbbi helyszínre már eladták a jegyeket, ezek árát visszatérítik.

Nem lesz teljesen üres a nézőtér, azonban legfeljebb az éppen szabad önkéntesek vagy a partnerek foglalnak majd helyet a székeken. 

A dán szövetség nem tudott pontos kimutatást adni arra nézve, hogyan oszlik meg az 500 hely a különböző érintettek között. A csapatok és a kíséretük mellett gondolni kell a hivatalos személyekre, a sajtóra, a már említett önkéntesekre, és a szervezőbizottság embereire. Emellett ott vannak a dán szövetség és az EHF partnerei, szponzorai, valamint a közvetítési jogokkal rendelkező Infront munkatársai. Ezek összesítése után jutottak arra a döntésre, hogy nincs hely szurkolóknak.  

Az Eb alatt a csapatokra vonatkozó szigorú protokollról itt olvashatnak.  

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning): 
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Herning): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Kolding): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Kolding): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportok első 3 helyezettje jut a középdöntőbe.
A középdöntő helyszínei:
 Herning, Kolding

A döntő hétvége helyszíne: Herning