Női kézi: Danyi az idény végén távozik Győrből, Siófokon folytatja – hivatalos

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 16:35
null
Danyi Gábor a nyártól a Siófok vezetőedzőjeként folytatja (Fotó: Török Attila)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata kedden a hivatalos honlapján tudatta, hogy az idény végén távozik az alakulattól Danyi Gábor vezetőedző – ezzel párhuzamosan a Siófok bejelentette a szakember nyári érkezését.

Mint ismert, az 56 éves trénernek 2021 nyarán lejár a megállapodása a győrieknél, s ezt a felek nem hosszabbították meg.

Dr. Bartha Csaba, a klub elnöke elmondta, tárgyaltak egy esetleges új szerződésről, ezt követően született meg a döntés, hogy Danyi Gábor a jelenlegi kiírás után távozik a csapattól.

2020 február elején jelentettük be Danyi Gábor újabb egyéves megbízatását a csapat élén. A klub vezetősége tárgyalt a szerződés folytatásáról, és az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg az idén lejáró szerződést. A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért.”

Ambros Martín 2018-as távozása után addigi segítője, Danyi Gábor vitte tovább a győri csapatot, amellyel triplázott 2019-ben – a Bors néhány nappal ezelőttarról írt, hogy a spanyol edző visszatérhet a Győrhöz.

A győri bejelentéssel párhuzamosan a Siófok tudatta, hogy a szakember megállapodott a Balaton-parti klubbal, és Danyi Gábor három plusz két évre kötelezte el magát az együtteshez. Danyi segítője 2021 nyarától a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz.

„Örömteli és megtisztelő számomra, hogy a nyártól a Siófoknál folytathatom a pályafutásomat. Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont” – fogalmazott Danyi a Siófok honlapjának.

Danyi Gábor az ETO közleményében nem szólalt meg, a Nemzeti Sportnak viszont röviden nyilatkozott: „Jelen pillanatban tényleg arra szeretnék koncentrálni, hogy a Győrnél a hátralévő feladataimat maradéktalanul végre tudjam hajtani, és nem szeretném, ha bármiféle zavaró tényező ezt akadályozná a játékosoknál, nálam vagy bárkinél a csapatnál. Tisztességgel szeretném végigdolgozni a következő öt hónapot, a legjobb eredményeket, a maximumot kihozni a következő időszakból, mert ez a feladatom. Az idény végén el fogom mondani, miért alakult úgy, hogy nem hosszabbítottam meg a lejáró szerződésemet, és nyáron elhagyom a klubot, elválnak az útjaink. Akkor minden kérdésre választ adok. Ami a következő éveket illeti, örömteli és megtisztelő, hogy nyártól a Siófoknál folytathatom edzői pályafutásomat. Izgatottan várom az új fejezet kezdetét.”

Arra a siófoki klub is felhívta a figyelmet, hogy a témában az idény végéig nem kívánnak további nyilatkozatot tenni, de hát ilyen manapság a profi világ...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik