Női kézi: Dániában köthet ki a Rosztov vb-győztes átlövője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.08. 08:11
null
Abbingh Dániába igazolhat a nyáron (Fotó: AFP)
Dán sajtóhír szerint az Odense női kézilabdacsapatába igazol a nyáron a Rosztov-Don világbajnok holland balátlövője, Lois Abbingh.

A dán Tv2 úgy értesült, hogy Abbingh a nyáron az orosz Rosztov-Dont elhagyva csatlakozik a közelmúltban edzőváltáson áteső Odenséhez.

A 27 éves balátlövő kulcsjátékos volt a decemberi világbajnokságon aranyérmet nyerő holland válogatottban. Az oroszok elleni elődöntő előtt azonban értetlenségének adott hangot amiatt, hogy klubedzője, Ambros Martín az ősszel a korábbiakhoz képest csak kevesebb szerepet szánt neki. Mindezt magának azzal magyarázta, hogy az orosz válogatottat is irányító spanyol szakember biztosan az orosz játékosokat akarta inkább formába hozni a vb-re.

Ha igazak a dán hírek, akkor két év után el is hagyja az orosz csapatot, és a nyáron az Odensébe igazol, ahol együtt játszhat honfitársaival, a kapus Tess Westerrel és a válogatottságot lemondó irányítóval, Nycke Groottal.

Abbingh megszerzése azért is fontos az Odensének, mert a hírek szerint nem hosszabbítanak a dán válogatott Stine Jörgensennel. A Tv2 úgy tudja, a német Emily Bölk szintén kiszemelt volt, de vele nem jött össze a megegyezés. (A tehetséggel kapcsolatban legutóbb a Ferencváros érdeklődéséről írtunk.)

Ellenben érkezhet a beálló Rikke Iversen és a japán jobbszélső, Ikehara Ajaka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik