Női kézi: Dahl már a Vác elleni meccs előtt felmondott

B. O. B., I. SZ.B. O. B., I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 09:49
null
Bent Dahl szombaton a felmondása után irányította a Siófokot (Fotó: Török Attila, február)
Siófokon hétfőn úgy döntöttek, a norvég vezetőedzőnek, Bent Dahlnak mennie kell néhány hónap után, hiszen a csapat két olyan vereséget is elszenvedett – a DVSC és az MTK ellen –, amely egy Bajnokok Ligájába vágyó klubnál nem fér bele. A Balaton-partiak Zdravko Zovkót kérték fel szakmai irányítónak, aki az előző évadban a Győri Audi ETO KC-nál segítette másodedzőként szakmai tapasztalatával Danyi Gábort.

Fodor János tulajdonos és ügyvezető az M4 Sportnak beszélt a siófoki helyzetről.

„A tavaly szerződtetett játékosok azért érkeztek, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljenek. Mindent meg is tettek ezért, és csalódottak voltak amiatt, ahogy lezárták az idényt, és a döntés értelmében nem indulhattunk a BL-ben – mondta Fodor János. Bent Dahl úgy készítette fel a csapatot, hogy heti két mérkőzést kell játszani szerda, szombat ritmusban úgy, hogy a nemzetközi porondon is lesznek feladatok. Sajnos azonban januárig nincs európai kupameccsünk, a bajnoki rajthoz és az NB I-es rendszerhez sem alkalmazkodtunk megfelelően. A mester is belátta, hogy ez vezetett a rossz eredménysorozathoz.”

Fodor János elmondta, Bent Dahl múlt pénteken, egy nappal a Vác elleni bajnoki előtt felmondott.

„A klubnál mindenki tudta, hogy a szombati az utolsó mérkőzése, ezt tisztelettel lehozta a csapat” – mondta az edzőről, akivel állítása szerint korrekt módon váltak el.

A csapatban felfüggesztett Nerea Penáról nem beszélt, de azt elismerte, hogy az öltözőben problémák vannak, a csapat elvesztette a célját, gyűlnek a gondok, s az új edző feladata, hogy ezt megoldja. Nem akarják átalakítani a keretet, de ha az edző nem bír valakivel, igyekeznek megtalálni a megoldást.

Zdravko Zovko nem gondolkodott sokat, hogy leüljön-e a Siófok KC kispadjára, ismeri a csapatot, és látja, min kell változtatni, hogy a csapat visszataláljon a győztes útra.

„Bevallom, egy kicsit meglepett a siófoki megkeresés, és nem is volt sok időm töprengeni rajta. Gyorsan mindent megbeszéltem a családommal, és igent mondtam. Még az előző évadban is a magyar bajnokságban dolgoztam, ismerem az új együttesemet, amelyet remek játékosok alkotnak, nem véletlenül álltak második helyen márciusban, a bajnokság lefújásakor” – mondta Zdravko Zovko a Nemzeti Sportnak.

Zdravko Zovko nem gondolkodott sokat, hogy leüljön-e a Siófok KC kispadjára (Fotó: Nemzeti Sport)
Zdravko Zovko nem gondolkodott sokat, hogy leüljön-e a Siófok KC kispadjára (Fotó: Nemzeti Sport)

A szakember tudja, nem úgy indult a szezon a Siófoknak, ahogy a szurkolók és a klubvezetők remélték, de ismét nagy kihívásként tekint a feladatra.

„Megnéztem a csapat legutóbbi négy mérkőzését, és láttam a hiányosságokat – folytatta az új vezetőedző. – A védekezést kell először rendbe tenni, de persze a támadójátékon is van mit javítani. Erre a csapatra az előző évadban a remek kondi, a dinamikus, ötletes játék volt a jellemző, ezt kell visszahoznunk.”

A közös munka kezdetét nehezíti, hogy hiába egyezett meg hétfőn mindenben a Siófokkal Zovko, kedden a csapat egyik játékosának koronavírus-tesztje pozitív lett, így tíz napra karanténba vonultak a keret tagjai, emiatt természetesen edzeni sem lehet.

„Nagyon furcsa ez a helyzet, tényleg hihetetlen, hogy amikor elkezdtünk volna együtt dolgozni, hirtelen mindenkinek otthon kell maradnia. Az eddigi három vereség közül a Győr elleni belefér, de a DVSC és az MTK otthonában elvesztett pontok nyilván nagyon hiányoznak. Ha célokról beszélünk, akkor azt mondom, nem lehetetlen elérni a második helyet, nyilván ehhez nyerni kell a következő meccstől kezdve” – mondta Zdravko Zovko.

A siófokiakkal kapcsolatos hír, hogy megoldás született a Szombathelyről visszahívott két kölcsönjátékosról. Wald Kíra és Csapó Kincső a siófokiak akkori közleménye szerint a hátralévő teljes idényre, a Szombathely szerint csak a Vác elleni meccsre csatlakozott a Balaton-partiakhoz. Most azt írják a Vas megyeiek, hogy Wald Kíra valóban visszatérhetett Szombathelyre, míg Csapóra harmadik számú kapusként igényt tart Zovko Siófokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik