Női kézi: Böhn visszatérne jövőre, addig szurkolóként segít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.30. 23:52
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiás szövetségi kapitánya hazájában nyilatkozva elmondta, a decemberi világbajnokságig biztosan nem tud visszatérni a kispadra, de jövőre újra edzősködni szeretne, a vb-n pedig a mieink legnagyobb szurkolója lesz.

„A világbajnokságig nem tudok visszatérni, de nagyon szeretnék újra dolgozni a válogatott mellett, és minden megoldásra nyitott vagyok. Ez a magyar szövetségen múlik. A vezetőknek azt kell tennie, ami a legjobb a csapatnak" – mondta Böhn az Ostlands Posten norvég lapnak.

A szakember úgy véli, legalább nyolc-tizenkét hónapra van szüksége, hogy teljesen felépüljön.

„A világbajnoksággal kapcsolatban csak abban bízom, olyan állapotba kerülök addig, hogy elutazhatok Szerbiába, és én lehetek Magyarország legnagyobb szurkolója" – mondta a kapitány.

Böhn négy és fél hónapot töltött kórházban, de a 48 éves edző már hazatérhetett a családjához Sandefjordba.

„Jó újra hétköznapi dolgokat csinálni. A kórházban a napból huszonhárom órát az ágyban töltöttem, és csak egy órát mozogtam. Most már tizenkét-tizennégy órát is fent vagyok egy nap. Nagy különbség. Nem vagyok sprinter, de érzem a haladást."

Mint ismert, Böhnt hosszú ideig kórházban kezelték leukémiával, majd előző hét csütörtökön hazatérhetett, július elején azonban csontvelő-átültetés vár rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik