Női kézi: Böhn újdonságokat is bevezet a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 11:05
Kedden az első – fogjuk rá – teljes létszámú edzéssel megkezdődött a női kézilabda-válogatott felkészülése a szerbiai Európa-bajnokságra. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány elmondta, a keret tagjai jobb fizikai állapotban vannak, mint egy éve, és a hátralévő időben egy-két újdonságot is bevezet a csapatnál.

A vállát fájlaló Cifra Anita a reggeli állapotfelmérés után ment haza, a vádlisérülésből lábadozó Triscsuk Krisztina meg majd jövő kedden jelentkezik – de amúgy teljes volt kedden már a csapat.

„A reggeli fizikai teszteken is kiderült, hogy fáradtak a lányok, különösen azok, akik sokat játszottak a Bajnokok Ligájában – mondta Karl Erik Böhn szövetségi kapitány. – De kiderült az is, hogy ezt leszámítva jobb fizikai állapotban vannak, mint egy éve, márpedig az állóképesség nagyon fontos.”

Mint ismert, a hétvégén a kijevi Turcsin-kupán három meccs, jövő héten még egy edzőmérkőzés szerepel a programban, utána pedig jön az Eb, amelyen a csoportkörben és a középdöntőben optimális esetben tíz nap alatt hatszor lép pályára a csapat, és akkor a helyosztókról még nem beszéltünk – szóval kemény hetek jönnek.

„Amellett, amit az elmúlt másfél évben elsajátítottak a lányok, bevezetek néhány újdonságot, egy-két figurát, már az Eb-csoportellenfelekre készülve” – bocsátotta előre a kapitány, aki a korábban látottaknál alaposabban és olykor hangosabban is javítgatta az apróságokat a helyes testtartástól a kilépések üteméig, s miután igazán kieresztette a hangját, intenzív tempójú tréning kerekedett a gyakorlásból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik