Női kézi BL: továbbjutás esetén biztosított a Valcea túlélése

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 15:08
Kedvező híreket kapott az Oltchim Valcea női kézilabdacsapata, ugyanis ha a hétvégén bebiztosítja a helyét a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Petrom vállalat 500 ezer eurót (közel 150 millió forintot) utal át a klubnak. Ebből az összegből biztosítva lenne az együttes további versenyeztetése, és ki lehetne fizetni a játékosok felé fennálló tartozásokat is.

A román olajtársaság már az őszi szezonban is komolyabb összeggel támogatta a kézicsapatot, a hírek szerint akkor egymillió eurót folyósított.

Victor Ponta román miniszterelnök is örömét fejezte ki a fejlemények kapcsán:

„Boldog vagyok, hogy sikerült megoldást találni a Valcea pénzügyi gondjaira, köszönettel tartozom érte a Petrom vállalatnak. Az Oltchim nemcsak az egész régió, hanem az ország szimbóluma is. Az olajtársaság már eddig is több területet támogatott a sportban, így a női tornát és a téli sportokat" – emelte ki Ponta.

Persze a fent említett támogatáshoz előbb még be kell biztosítani a továbbjutást a BL-középdöntőből, viszont a román csapat már előnyben van az FTC-vel szemben. Az Oltchim vasárnap a Krim Ljubljanával találkozik, míg a Fradi elődöntőbe jutásához az kellene, hogy több pontot szerezzen az utolsó fordulóban Zvenyigorodban, mint a románok a szlovénok ellen. Ha szombaton kikapna Elek Gábor együttese, úgy a Valcea már a biztos elődöntős szereplés tudatában játszhatna, és csupán a csoportelsőségről döntene a Krim elleni meccse.

„Nem foglalkoztat, hogy kivel találkozunk a négy között, a legfontosabb, hogy eljussunk odáig. Tudom, hogy mindenki azt mondja, a Larvik lenne a kedvezőbb ellenfél, de a norvégoknak is kiváló a védekezésük, és veszélyesek a lerohanásaik. A hazai meccsünkön nagyobb lehet majd rajtunk a nyomás, ezt láthattuk előző hétvégén a Ferencváros esetében is, hogy nem könnyű így játszani. Ez lesz sorozatban a negyedik 'döntő' mérkőzésünk, még ha a szombati eredmény függvényében módosulhat is a tét. De ez nem változtatna a hozzáállásunkon, mindenképpen a győzelemre fogunk játszani" – nyilatkozta Jakob Vestergaard, a Valcea vezetőedzője.

NŐI KÉZILABDA BL
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 6. FORDULÓ

Március 16., 14.00: Zvezda Zvenyigorod–FERENCVÁROS (Tv: Digi Sport1)
Március 17., 17.00: Oltchim Valcea–Krim Ljubljana

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Krim Ljubljana (szlovén)5
4
1141–126158
2. Oltchim Valcea (román) 5 3 2 131–122 9 6
3. FERENCVÁROS 5 3 2 136–143 –7 6
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 5
5
129–146 –17 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik