Női kézi BL: román harmadik hely; Neagu könnyes búcsúja

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 16:52
null
Itana Grbics (középen) hiába küzdött, a bukarestieké lett a bronzérem (Fotó: Veres Viktor)
A címvédő román CSM Bucuresti szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, miután a helyosztón 26–20-ra legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát.

 

Mindkét csapat számára csalódást keltő eredménnyel ért véget az első nap. Főleg a címvédő bukarestiek nyújtottak gyenge teljesítményt. A Vardar Szkopje elleni elődöntő kapcsán felmerült a román sajtóban, hogy több játékos sem érezte magát jól, de Per Johansson, a CSM vezetőedzője erről utóbb csak annyit mondott, egyedül Jelena Grubisic küzdött gyomorproblémával.

A románok ezúttal szebbik arcukat mutatták, és az első félidőben ötven százalék fölött védő Paula Ungureanura támaszkodva többször is elhúztak öt góllal. Támadásban Isabelle Gulldén és Oana Manea okozott kellemetlen perceket a montenegróiaknak. Dragan Adzsics leültette a padra Cristina Neagut, de az igazán fontos húzása az volt, hogy beküldte a kapuba Marta Batinovicot, a horvát játékos pedig elkezdett labdákat fogni (nem volt nehéz überelnie Darly Zoqbi de Paulát, aki konkrétan egyszer sem tudott hárítani). A Buducsnoszt kétszer is betalált üres kapura, és a szünetig egyre csökkentette a hátrányát.

A második félidő csak az első percekben volt szoros, utána fokozatosan ellépett a román csapat. Jelzésértékű volt, hogy Adzsics a meccs második felében már nem küldte pályára Neagut, Cvijicset és Achrukot, inkább azokat játszatta, akikre a jövőben is számíthat. A végül 26–20-ra győző Bukarestben Gulldén kilenc góllal zárt. A lefújás után Neagu könnyek között búcsúzott társaitól, nyártól már a CSM sikeréért fog küzdeni, nem véletlen, hogy a román szurkolók is éltetni kezdték.

A CSM először győzte le a BL-ben montenegrói ellenfelét (a 2015–2016-os szezon csoportkörében egy iksz és egy vereség volt a mérlege a Podgoricával szemben), és a tavalyi aranyérem után ezúttal a harmadik helyig jutott, míg a Buducsnoszt ismét két vereséggel zárta a final fourt.

NŐI KÉZILABDA BL
FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)
A 3. HELYÉRT
CSM BUCURESTI (román)–BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 26–20 (13–12)
Papp László Budapest Sportaréna, 12000
néző. V: Vranes, Wenninger (osztrákok)
CSM BUCURESTI: UNGUREANU – Martín 3, Niombla 2, GULLDÉN 9 (4), MANEA 3, Torstensson 1, Mehmedovics 2. Csere: Iordache (kapus), Ayglon 2, Bradeanu 2, Bazaliu, Curea 1, Böhme, Lobacs, Dache 1 (1). Edző: Per Johansson
BUDUCSNOSZT: Zoqbi – Irman, K. BULATOVICS 5, Achruk, Cvijics, Neagu 3, Grbics 1. Csere: Batinovic, Babovics (kapusok), Ramuszovics 4, Jaukovics 1 (1), Novovics 1, Ujkics 1, Pletikosic 2, Pavicsevics 2. Edző: Dragan Adzsics
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–3. 15. p.: 9–4. 25. p.: 12–8. 29. p.: 13–11. 40. p.: 17–14. 44. p.: 19–15. 52. p.: 24–17. 59. p.: 25–19
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1

DÖNTŐ
17.45:
Győri Audi ETO KC (magyar)–Vardar Szkopje (macedón) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik