Női kézi BL: Oftedal és Reistad elárulta, melyik képességét irigyli a másiknak – videó

Vágólapra másolva!
2022.06.03. 15:48
Bár az ötszörös győztes Győri ETO és szombati ellenfele, a dán Esbjerg is számos klasszis játékossal rendelkezik, Stine Oftedal és norvég válogatott társa, Henny Reistad formája meghatározza a két csapat eredményességét. A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntője előtt arra kértük a két klasszist, jellemezzék egymást, és arra is kíváncsiak voltunk, van-e olyan erőssége a másiknak, amit szívesen eltanulnának.

ÍGY LÁTJA EGYMÁST OFTEDAL ÉS REISTAD – AZ NSO TV RIPORTJA

ÍGY LÁTJA EGYMÁST OFTEDAL ÉS REISTAD – AZ NSO TV RIPORTJA

Az Esbjerg persze nem csak Reistadról szól, több fegyvere is van a dán csapatnak.

Így igaz, a negyeddöntőben például Kristine Breistöl fantasztikusan játszott. Kiválóan lő távolról, és jó a kapcsolata a beállókkal is. Az Esbjergnek emellett Marit Malm Frafjorddal és Vilde Ingstaddal erős, kompakt a védekezése, ha jó napot fognak ki, nagyon nehéz ellenük” – magyarázta a szombati elődöntős ellenfélről Stine Oftedal a Nemzeti Sportnak a Bajnokok Ligája final fourját felvezető pénteki sajtófélórán.

A Győri ETO klasszis irányítója izomsérülés miatt lemaradt a bajnoki címről döntő debreceni bajnokiról, és a Magyar Kupa négyes döntőjében is csak a Ferencváros elleni fináléban küldte őt pályára Ambros Martín vezetőedző, de látszódott a mozgásán, hogy még nincs százszázalékos állapotban.

Már jobban vagyok. Természetesen a lehető legrosszabbkor, éppen az idény legfontosabb időszaka előtt jött az izomsérülés. Az előző héten nem tudtam normálisan edzeni, így nem volt kockázatmentes a játékom a Magyar Kupa döntőjében. Biztos kívülről is látszódott, hogy óvatos voltam egyes helyzetekben, nem akartam rásérülni. Szerencsére az elmúlt két napban már teljes intenzitással vehettem részt a tréningeken. Mivel már csak ez a két nap van hátra a szezonból, könnyebb elfeledkeznem a problémáról” – árulta el Oftedal, majd kitért arra, hogyan tudtak túllépni az elbukott kupadöntőn.

Soha nem könnyű megélni egy elvesztett finálét, ugyanakkor tisztában voltunk vele, hogy gyorsan túl kell lendülnünk a csalódottságon, mert nyakunkon a Bajnokok Ligája négyes döntője. Ebből a szempontból még jól is jött, hogy ilyen gyorsan követi egymást a két final four, nincs időnk emészteni magunkat.”

A győriektől többeknek is ez lesz az első final fourjuk, az ilyen tekintetben is már tapasztalt Oftedal szerint el kell fogadniuk, hogy nagyobb a nyomás és az idegesség, ezzel együtt meg kell próbálniuk élvezni a két napot, ez a legfontosabb tanácsa.

Henny Reistad úgy látja, a bő keret a Győr egyik erőssége, a cserék után is fel tud állni hasonló minőségű sorral. Bár szerinte a magyar csapat a játék minden elemében kiváló, hisz benne, ha a legjobbjukat hozzák, lesz esélyük. A dán csapatok több meccsen megpróbálták kivenni a játékból, az ETO is biztos látta ezeket a találkozókat, így erre is kész tervvel kell rendelkeznie az Esbjergnek.

Magasra tette azzal a mércét, hogy még a tavalyi győztes Vipers játékosaként a final four MVP-jének is megválasztották, de mint mondja, azóta sok minden megváltozott.

Már másik csapatban játszom, az idény is máshogyan alakult. Jelent persze egyfajta nyomást a tavalyi cím, de sokkal inkább amiatt, hogy jól játsszak. Majdnem egész évben szerda-szombat ritmusban játszottunk, hozzá vagyunk szokva, így semmilyen hatása nem volt a felkészülésünkre, hogy kedden még dán bajnoki döntőt vívtunk. Nem fogok hazudni, nagyon csalódottak voltunk, hogy elbuktuk az aranyérmet, de miután megérkeztünk Budapestre, már csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Talán majd jövő héten újra eszünkbe fog jutni...– reagált Reistad arra a kérdésre, mennyire befolyásolta a munkát, hogy a Győrhöz hasonlóan szintén egy negatív élménnyel érkeztek meg a négyes döntőre.

Oftedal (balra) és Reistad játéka meghatározó lesz az elődöntőben (Fotók: Dömötör Csaba)
Oftedal (balra) és Reistad játéka meghatározó lesz az elődöntőben (Fotók: Dömötör Csaba)

Ha már szóba kerültek az „elsőbálozók”, a beálló Linn Blohm is első négyes döntőjére készül, ráadásul annak tudatában teheti mindezt, hogy bekerült az idény álomcsapatába.

Nemrég tudtam meg, először kicsit sokkolt a hír, de nagyon örülök neki. Mindig jó érzés, amikor mások is értékelik a munkádat. Tavaly nyáron új országba és új csapathoz érkeztem, ráadásul hárman vagyunk a posztomra. Már nagyon várom a final fourt, ezért a pillanatért dolgoztam egész karrierem során. Nem érzek nyomást emiatt, szeretném csak megélni a pillanatot” – mondta a svéd játékos, akire Kari Brattset hiányzása miatt még nagyobb szerep hárult az elmúlt időszakban, de élvezi a helyzetet és a megnövekedett felelősséget.

Amandine Leynaud számára igazán különleges lesz a hétvége, hiszen karrierje utolsó két mérkőzése vár rá, de egyelőre a pillanatnak él, és nem foglalkozik a búcsúval.

Megbékéltem már a döntésemmel, s próbálok a jelennek élni. Egyszerűen élvezni szeretnék minden pillanatot, örülök, hogy újra itt lehetek a négyes döntőben. Mind a négy csapat más stílust képvisel, és megérdemelten jutott el Budapestre. Izgalmas meccsekre van kilátás.”

A Győri ETO a korábbi elődöntőt játssza szombaton, 15.15 órakor kezdődik az Esbjerg elleni összecsapás az MVM Dome-ban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)

ELŐDÖNTŐ (JÚNIUS 4.)

15.15:
Győri Audi ETO–Team Esbjerg (dán) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Vezeti:
Ana Vranes, Marlis Wenninger (osztrákok)

18.00: Metz (francia)–Vipers Kristiansand (norvég) (Tv: Sport1)
Vezeti: Jelena Vujacsics, Andjelina Kazanegra (montenegróiak)

HELYOSZTÓK (JÚNIUS 5.)

15.15:
Bronzmérkőzés (Tv: Sport1)
Vezeti: Maike Merz, Tanja Kuttler (németek)

18.00: Döntő (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Vezeti:
Tatjana Prastalo, Vesna Balvan (bosnyákok)

AZ IDÉNY ÁLOMCSAPATA
Kapus: Laura Glauser (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélső: Angela Malestein (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövő: Nora Mörk (Vipers Kristiansand)
Irányító: Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC)
Beálló: Linn Blohm (Győri Audi ETO KC)
Balátlövő: Cristina Neagu (CSM Bucuresti)
Balszélső: Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg)
A legjobb védekező játékos: Kari Brattsett Dale (Győri Audi ETO KC)
A legjobb fiatal játékos: Pauletta Foppa (Brest Bretagne Handball)
A legjobb edző: Ambros Martín (Győri Audi ETO KC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik