Női kézi BL: Nem tudtam volna elképzelni jobb búcsút – Nora Mörk

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 11:41
null
Nora Mörköt teljesen kimerítette a Győr elleni BL-döntő, de szépen búcsúzott a Viperstől (fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Győri Audi ETO KC 33–31-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája új nézőcsúcsot hozó budapesti döntőjén. A finálé után a norvégok játékosa, Nora Mörk teljesen kimerült, s Katrine Lunde szerint is mindent kiadott magából a Vipers.

VERDENS GANG
„Nagyon elfáradtam, teljesen kimerült vagyok, mindjárt összeesem” – nyilatkozta a mérkőzés után egy órával a Verdens Gangnak a döntőt három rontott lövéssel kezdő Nora Mörk, aki a Vipersben játszott utolsó mérkőzésén négy találattal vette ki a részét a Győr legyőzéséből.

A VG kiemelte a veterán kapus, Katrine Lunde utolsó öt percben bemutatott három védését, illetve a cseh Markéta Jerábková és a horvát Ana Debelic két gólját, mellyel a norvégok eldöntötték a finálét.

„Hihetetlenül jó érzések vannak bennem, és rendkívül büszke vagyok arra, ahogy dolgoztunk. Egyénileg és csapatként is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk” – mondta Katrine Lunde, aki Mörkkel holtversenyben beérte a sorozatot korábban szintén hatszor megnyerő Ausra Fridrikas, Bojana Popovics duót.

Oftedal jövőre távozhat Győrből?

Még az Esbjerg elleni elődöntő után nyilatkozott a VG-nek a Győr norvég klasszisa, Stine Oftedal, akinek 2024-ig szóló szerződése van a Rába-partiakkal, de elképzelhető, hogy jövő nyáron távozik.
„Egy plusz egy éves szerződésem van még a Győrrel, jól érzem itt magam, de tény, hogy az Esbjerg is nagyon szimpatikus projektbe kezdett. A dánok valóban egy reális jövőbeli opció jelenthetnek a számomra, de jelen pillanatban még a Győr játékosa vagyok” – mondta Oftedal, aki igennel felelt arra a kérdésre, felvette-e már vele a kapcsolatot az Esbjerg.

A mostani final fourt a negyedik helyen záró csapat számos norvég válogatott játékost foglalkoztat, ráadásul a nyáron Oftedal barátnője, Mörk is csatlakozik.

„Teljességgel hihetetlen. Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen sok erőfeszítést tettünk a mérkőzésbe” – summázta a döntőt Ole Gustav Gjekstad, a Vipers vezetőedzője.

TV2
„Nem tudtam volna elképzelni jobb búcsút, mint ahogy megszereztük ezt a győzelmet” – mondta immár a norvég TV2-nek Nora Mörk, aki a következő idényt a dán Esbjergnél kezdi meg.

„Most ennem kell valamit, utána ünnepelhetünk” – tette hozzá a jobbátlövő, utalva rá, mennyire elfáradt, majd az interjú végén arra a tetoválására mutatott, amely az eddigi győzelmeire emlékeztet, de testének azon a részén már nincs hely újabb tetoválásra.

„A játékosok kimaxolták a napot, teljesen hihetetlen! Nagyon kemény meccs volt, de mindenki kiadott magából mindent, a végére már mindenki »hulla« volt” – összegzett Lunde.

Katrine Lunde fontos védésekkel lett hatodszor is BL-győztes (fotó: Dömötör Csaba)
Katrine Lunde fontos védésekkel lett hatodszor is BL-győztes (fotó: Dömötör Csaba)

„Fantasztikus! Vannak játékosok, akik még sosem jártak itt, de nagyon jól együttműködtek a rutinos társakkal – emelte ki csapata teljesítményét Ole Gustav Gjekstad. – Tudtuk, hogy nagyon gyors csata lesz, néha még kaotikussá is vált, de jól kezdtünk, ami fontos volt, és utána végig irányítottuk a játékot” – tette hozzá a Vipers vezetőedzője.

Frafjord már tényleg visszavonul
Bár 2018-ban egyszer már felhagyott a játékkal, a 2021–22-es női kézilabda BL bronzmérkőzése után tényleg visszavonul a dán Esbjerg 36 éves norvég beállója, Marit Malm Frafjord.
„Térden állva könyörögtem neki, hogy maradjon még egy évet” – mondta Frafjord visszavonulásáról Jesper Jensen, az Esbjerg vezetőedzője a Verdens Gangnak.
„Most már tényleg visszavonulok, legutóbb még nem álltam rá teljesen készen. A fő ok, hogy már nem élvezem annyira a játékot. Hoztam egy döntést, hogy más dolgokra is legyen időm” – fogalmazott a norvégokkal kétszeres olimpiai bajnok, Eb-győztes, 223-szoros válogatott Marit Malm Frafjord.

„Csalódás – így összegezte a meccset a Győr norvég kézilabdázója, Veronica Kristiansen.Óriási csata volt, de azt kell mondanom, hogy a Vipers megérdemelten győzött” – tette hozzá.

Mint ismert, az MVM Dome-ban rendezett finálé a maga 15 400 nézőjével az elődöntő után újabb rekordot döntött, hiszen korábban sosem nézték ennyien az eseményt a helyszínen.

„A mostani nézőcsúcs is mutatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a női kézilabda az elmúlt években. Ahogy a játékosok képessége fejlődik, a szurkolók érdeklődése is egyre jobban növekszik. Jó döntés volt a Papp László-arénából az MVM Dome-ba költözni, ahová jövőre is visszatérünk” – mondta a nézőcsúcsról Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke az eurohandball.com-nak.

AMIKOR SZÓLTAK, HOGY TÁMADNOM KELL, KICSIT AGGÓDTAM” – TOMORI A GÓLJAIRÓL

A DÖNTŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–VIPERS KRISTIANSAND (norvég) 31–33
(13–15)
MVM Dome, 15 400
néző. V: Merz, Kuttler (németek)
GYŐR:
Leynaud – Lukács V. 4, V. Kristiansen 3 (1), S. Oftedal 3, BLOHM 5 (1), ANNA M. HANSEN 6 (1), Schatzl Nadine 2. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Pintea 3 (1), Rju Un Hi 2, NZE MINKO 3, Fodor Cs. Edző: Ambros Martín
VIPERS:
KATRINE LUNDE – KNEDLÍKOVÁ 5, JERÁBKOVÁ 7, Debelic 3, Tomori 2, Gulldén 6 (5), Naes Andersen 3. Csere: Pedersen (kapus), Mörk 4 (1), TCHAPTCHET DEFO 3, Tomac, Dahl. Edző: Ole Gustav Gjekstad
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–3. 11. p.: 8–5. 14. p.: 10–7. 23. p.: 10–13. 33. p.: 16–16. 37. p.: 17–21. 45. p.: 23–25. 50. p.: 26–28. 53. p.: 29–31.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/4 ill. 7/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik