Női kézi BL: megbüntették az FTC ellen „balhézó” edzőt

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 10:09
null
Ole Gustav Gjekstadot 1000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta az EHF (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fegyelmi eljárásban vizsgálta az FTC-Rail Cargo Hungaria norvég Vipers Kristiansand elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzése után történteket, amikor az ellenfél edzője, Ole Gustav Gjekstad nem mutatott megfelelő magatartást a játékvezetőkkel szemben, ezért 1000 eurós pénzbüntetést kapott.

„Kemény meccs volt, a játékosaim nagyot harcoltak, ugyanakkor sajnálom a kézilabdát és a két csapatot, az európai szövetségnek olyan játékvezetőkre kellett volna bíznia ezt a mérkőzést, akik képesek tisztességesen vezetni. Emiatt nagyon szomorú vagyok” – mondta Ole Gustav Gjekstad a találkozót irányító portugál bírópárosról a hivatalos sajtótájékoztatón.

Az EHF fegyelmi bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy Gjekstad a mérkőzést követően helytelen és nem megfelelő magatartást tanúsított a játékvezetőkkel szemben. A Vipers tisztviselőjeként viszont kötelessége érvényesíteni a fair play elveit az EHF tisztviselőivel szemben is, azzal, hogy mindig udvarias és tiszteletteljes magatartást tanúsít.

Gjekstadnak helytelen magatartása miatt 1000 eurós pénzbüntetést kell fizetnie az EHF-nek a fegyelmi bizottság döntése értelmében, de hét napon belül fellebbezést is benyújthat.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–VIPERS KRISTIANSAND (norvég) 26–26 (12–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik