Női kézi BL: győri fölény az év álomcsapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 21:16
Az előző három évben tradícióvá vált a női kézilabda Bajnokok Ligájában, hogy a 14 edző kiválasztja az új évad All-Star-csapatát. A címvédő Győri Audi ETO KC uralta a szavazást.

A 14 tréner a játékosokra, valamint az arénákra egyszer-egyszer szavazhatott, viszont a legjobb edző kategóriában három nevet is felsorolhattak. Díjazták Eduarda Amorimot, Stine Oftedalt, Yvette Brochot (aki szünetelteti a pályafutását) és Nora Mörköt a legjobb balátlövő, irányító, beálló, illetve jobbátlövő kategóriában a Győr játékosai közül.

Az ETO új kapusa, a Vardart elhagyó Amandine Leynaud is elismerésben részesült, a legjobb edző díját pedig a Győrből távozó Ambros Martínnak előlegezték meg, a spanyol ebben az idényben már a Rosztovot irányítja.

A legjobb arénának fölényesen a Győr otthonát választották meg, de egy voksot kapott a dabasi OBO Aréna is, amely a Ferencváros hazai mérkőzéseinek adott otthont – az egész szavazás értelmét megkérdőjelezi, hogy ez a válasz bent maradhatott a listában, hiszen az FTC ebben az idényben már Érden játssza a hazai BL-meccseit.Eduarda Amorimot, Stine Oftedalt, Yvette Brochot (aki szünetelteti a pályafutását) és Nora Mörköt a legjobb balátlövő, irányító, beálló, illetve jobbátlövő kategóriában a Győr játékosai közül.

Az ETO új kapusa, a Vardart elhagyó Amandine Leynaud is elismerésben részesült, a legjobb edző díját pedig a Győrből távozó Ambros Martínnak előlegezték meg, a spanyol ebben az idényben már a Rosztovot irányítja.

A legjobb arénának fölényesen a Győr otthonát választották meg, de egy voksot kapott a dabasi OBO Aréna is, amely a Ferencváros hazai mérkőzéseinek adott otthont – az egész szavazás értelmét megkérdőjelezi, hogy ez a válasz bent maradhatott a listában, hiszen az FTC ebben az idényben már Érden játssza a hazai BL-meccseit.

Persze Broch és Mörk listára kerülése is mutatja, hogy ez az egész csak egy játék…

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019-ES IDÉNYÉNEK MEGELŐLEGEZETT LEGJOBBJAI
A legjobb kapus: Amandine Leynaud (Vardar Szkopje, most már Győr)
A legjobb balszélső: Polina Kuznyecova (Vardar Szkopje, Rosztov)
A legjobb balátlövő: Eduarda Amorim (Győr)
A legjobb irányító: Stine Oftedal (Győr)
A legjobb beállós: Yvette Broch (Győr, felfüggesztette pályafutását), Dragana Cvijics (Vardar Szkopje, CSM Bucuresti)
A legjobb jobbátlövő: Nora Mörk (Győr), Anna Vjahirjeva (Rosztov)
A legjobb jobbszélső: Juliia Managarova (Rosztov)
A legjobb edző: Ambros Martín (Rosztov)
A legjobb csarnok: Audi Aréna Győr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik