Női kézi BL: Groot leendő klubja csak a szabadkártyában bízhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 10:11
A szezon előtt a dán női kézilabda-bajnokság legnagyobb esélyesének kikiáltott, és az alapszakaszt is megnyerő Odense elbukta az elődöntőt a Herning-Ikasttal szemben, így a legjobb esetben is csak a harmadik helyen végezhet. Ez pedig azt jelenti, hogy Jan Pytlick csapata, amelyhez a nyáron a Győrből távozó Nycke Groot is csatlakozik, akkor indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában, ha szabadkártyát kap az európai szövetségtől (EHF).

A magyar válogatottban Kim Rasmussen segítőjeként dolgozó Kristian Kristensen Ikastja 2–0-s összesítéssel múlta felül (28–26-os siker idegenben, majd 23–17-es győzelem hazai pályán) a BL-negyeddöntőben a Győri ETO-val szemben alulmaradó Odensét a dán bajnokság elődöntőjében, és készülhet az EHF-kupa-döntős Esbjerg elleni fináléra (a Siófok ellenfele szintén 2–0-ra győzte le a Koppenhágát).

Hasonló cipőben jár az Odenshéhez Romániában a CSM Bucuresti, amely jelenlegi állás szerint csak második lesz a Valcea mögött, így alanyi jogon nem szerez BL-indulási jogot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik