Női kézi BL: Ezt a meccset mi veszítettük el – Schatzl Nadine

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 10:08
null
Schatzl Nadine (Fotó: Török Attila)
Az utolsó ferencvárosi támadásnál a ziccert kihagyó balszélső, Schatzl Nadine szerint szinte végig a kezükben volt a metzi meccs, de a hajrában túl sokat rontottak.

– A múlt szerdai hazai győzelem után vasárnap idegenben is több góllal vezettek a mérkőzés nagy részében a francia Metzcel vívott BL-csoportrangadón. A nyilvánvaló eredményen kívül játékban, szakmailag miben különbözött a második meccs? Mi változott?
– A hazai meccs elemzése után számítottunk arra, hogy gyorsabb kézilabdát játszanak majd a franciák otthon, mint nálunk, és több gólt próbálnak elérni lerohanásból, ami sajnos sikerült is nekik – válaszolta a Ferencváros válogatott balszélsője, Schatzl Nadine, aki csapatával időn túli hétméteressel maradt alul 30–29-re Metzben, az elitsorozat hétvégi fordulójában. – Igyekeztünk mi is változtatni a taktikánkon, erőltetni a szélről befutásokat felállt fallal szemben és lerohanásban is. Szinte végig a kezünkben volt a mérkőzés, de az utolsó néhány percet elrontottuk: ezt a meccset mi veszítettük el.

– Kívülről nézve is sokáig úgy tűnt, zsebükben lesz az újabb két pont. Mi történt a hajrában?
– Négy perccel a vége előtt is még hárommal vezettünk, csak aztán olyan hibákat követtünk el, amelyeket gyors gólokkal büntetett meg a Metz. Kiélezett volt a mérkőzés az utolsó másodpercekig, viszont én is óriásit hibáztam, pont a legrosszabbkor, és sajnos ez lett a vége.

– Az utolsó percben 29–29-nél időt kértek, majd támadás közben emberelőnybe is kerültek, de kevesebb mint húsz másodperccel a vége előtt mellé lőtt egy ziccert, az ellentámadásnál pedig a franciák kiharcolták a győztes hétméterest.
– Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen végjáték után. Csalódott az ember, mert nyilván nem így tervezte. Ha az utolsó fél percben hibázol, azt sokkal jobban magadra veszed. Nem kerültem még ilyen helyzetbe, mert eddig mindig pozitívan jöttünk ki abból, ha az utolsó pillanatokban rám jöttek ki a figurák. Nehéz szituáció, de meg kell emészteni és elfelejteni, hiszen másképp a későbbi meccseken sem lesz jobb. Tanulni kell a hibáinkból, és nagyon remélem, hogy mindenki gyorsan feldolgozza a legutóbbi meccset. Nemcsak a magam, hanem a többiek nevében is beszélhetek: nagyon sokat rontottunk a végén Metzben, és ez nem fér bele egy ilyen csapat ellen, hatvan percig figyelni kell. Mert láthattuk, az utolsó másodpercben is eldőlhet egy csata...

– Az utolsó négy percet öt egyre nyerte meg az addig sokszor indiszponáltnak tűnő Metz. Mitől bírták jobban a végjátékot a franciák?
– Az ellenfél is sok hibával játszott, rosszul is cserélt meccs közben, viszont az utolsó percekben kihagyott ziccereinket vagy technikai hibáinkat kegyetlenül megbüntette a lerohanásokkal. Egyből ránk jöttek és átfutottak rajtunk, gyors gól vagy büntető lett ezekből az akciókból, és ez fordíthatta meg a mérkőzést a javukra.

– Az újabb, a Vipers elleni szerdai norvégiai BL-meccsüket ismét el kellett halasztani. Ez mennyire frusztráló? Vagy most kapóra jön egy kis szusszanás, tekintve, hogy jövő szerdán Győrben vívnak bajnoki rangadót?
– Addig azért még lesz egy bajnokink a Balatonboglár ellen. Természetesen nem örülünk, hiszen másodszor tolták el a norvégiai mérkőzésünket, amelyet szeretnénk minél hamarabb lejátszani, egyáltalán lejátszani valamikor... Az sosem jó, ha egy találkozót nem tudnak megrendezni, viszont a mi szempontunkból talán lehet pozitív hozadéka, hogy jut egy kis idő magunkra. Mindenki végig tudja gondolni, mi az, amiben hibázott az elmúlt hetekben, mit kell jobban vagy esetleg máshogyan csinálnia. Meg tudjuk beszélni, hogy a metzihez hasonló végjátékban mit kellene csinálni és mi az, amit nem szabad elkövetni. A fizikumunkkal nincsen gond, de egy ilyen sorozatterhelés, amihez pluszban jönnek még a hosszú utazások is, tényleg nagyon nehéz. Ugyanakkor mindannyian igyekszünk rendezni a gondolatainkat, és csak a jóra, a pozitívumokra koncentrálni, mert ha csak egy másodpercig is a rossz jut eszünkbe, az visszaüt az éles helyzetekben.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik