Női kézi BL: Ellenfélként pokoli volt, Fradi-játékosként csodás – Lekics

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 20:05
Győzelem kezdte a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit, hazai pályán 27–23-ra legyőzve a dán Odensét. A mérkőzés után a zöld-fehérek egyik új igazolásával, Andrea Lekiccsel beszélgetett az NSO Tv, a szerb irányító külön kitért a szurkolók által teremtett atmoszférára. 

„Ki kell emelnem azt a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek a mérkőzésen. Ellenfélként ezt mindig pokolként éltem meg, de Fradi-játékosként olyan, mintha nyolcan lettünk volna a pályán. Csodás érzés volt!” – mondta Andrea Lekics az Odense elleni győzelem után.

Videónkban arról is beszél, mi volt a siker kulcsa a dán csapat ellen, illetve elmondja, hogyan érzi-e magát a zöld-fehéreknél.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, A-CSOPORT

FERENCVÁROS–ODENSE HANDBOLD 27–23(12–12)
Érd Aréna, 1400néző.V:Merz, Kuttler (németek)
FTC:JANURIK– MALENSTEIN7 (2),Tomori, Edwige, LEKICS3,BÖLK7,Márton2. Csere:Sass (kapus), KLUJBER7,Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik, Cvijics1,Stolle.Edző:Elek Gábor
ODENSE:Reinhardt – Vollebregt, Housheer2,AARDAHL4,FRAHM7,HOJLUND5,Van Wetering1. Csere:Thörn (kapus), Loseth, Iversen1,Pedersen1,Háfra1,Ikehara1. Edző:Ulrik Kirkey
Az eredmény alakulása. 12. perc:7–3.27. p.:10–10.35. p.:15–15.38. p.:18–15.50. p.:26–20
Kiállítások:2, ill. 2 perc
Hétméteresek:3/2, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:– Nagyon nehéz hetek állnak mögöttünk, de az elmúlt három-négy napban már bizakodó voltam, látva a csapat edzésen nyújtott teljesítményét. Úgy gondolom, a héten értük el azt a sebességet, ami elvárható. Több kisebb, de hosszan elhúzódó sérüléssel küszködtünk a felkészülés során, egy-két játékos még azért üldözi önmagát. Büszke vagyok, hogy rendkívül jól védekeztünk, és amíg odafigyeltünk, a támadójátékunk is nagyszerűen alakult.
Ulrik Kirkey:– Nagyon csalódottak vagyunk, nem tudtunk a magunktól elvárt szinten kézilabdázni, de mindemellett tiszteljük a Ferencvárost, hogy hatvan percen keresztül nyomás alatt tudott tartani bennünket. Nehezen kezdődött a mérkőzés, aztán a hét a hat elleni játéknak köszönhetően egyenlíteni is tudtunk, de a második félidőben túl sok egyéni hibát követtünk el. Csalódottak vagyunk, de várjuk a következő fordulót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik