„Ki kell emelnem azt a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek a mérkőzésen. Ellenfélként ezt mindig pokolként éltem meg, de Fradi-játékosként olyan, mintha nyolcan lettünk volna a pályán. Csodás érzés volt!” – mondta Andrea Lekics az Odense elleni győzelem után.

Videónkban arról is beszél, mi volt a siker kulcsa a dán csapat ellen, illetve elmondja, hogyan érzi-e magát a zöld-fehéreknél.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, A-CSOPORT

FERENCVÁROS–ODENSE HANDBOLD 27–23 (12–12)
Érd Aréna, 1400 néző. V: Merz, Kuttler (németek)
FTC: JANURIK– MALENSTEIN 7 (2), Tomori, Edwige, LEKICS 3, BÖLK 7, Márton 2. Csere: Sass (kapus), KLUJBER 7, Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik, Cvijics 1, Stolle. Edző: Elek Gábor
ODENSE: Reinhardt – Vollebregt, Housheer 2, AARDAHL 4, FRAHM 7, HOJLUND 5, Van Wetering 1. Csere: Thörn (kapus), Loseth, Iversen 1, Pedersen 1, Háfra 1, Ikehara 1. Edző: Ulrik Kirkey
Az eredmény alakulása. 12. perc: 7–3. 27. p.: 10–10. 35. p.: 15–15. 38. p.: 18–15. 50. p.: 26–20
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Nagyon nehéz hetek állnak mögöttünk, de az elmúlt három-négy napban már bizakodó voltam, látva a csapat edzésen nyújtott teljesítményét. Úgy gondolom, a héten értük el azt a sebességet, ami elvárható. Több kisebb, de hosszan elhúzódó sérüléssel küszködtünk a felkészülés során, egy-két játékos még azért üldözi önmagát. Büszke vagyok, hogy rendkívül jól védekeztünk, és amíg odafigyeltünk, a támadójátékunk is nagyszerűen alakult.
Ulrik Kirkey: – Nagyon csalódottak vagyunk, nem tudtunk a magunktól elvárt szinten kézilabdázni, de mindemellett tiszteljük a Ferencvárost, hogy hatvan percen keresztül nyomás alatt tudott tartani bennünket. Nehezen kezdődött a mérkőzés, aztán a hét a hat elleni játéknak köszönhetően egyenlíteni is tudtunk, de a második félidőben túl sok egyéni hibát követtünk el. Csalódottak vagyunk, de várjuk a következő fordulót.