Női kézi BL: az EHF bírósága a Metzet juttatta tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 23:48
null
A Metz játék nélkül jutott tovább (Fotó: Imago)
Az Európai Kézilabda-szövetség bírósága úgy döntött, hogy a Dortmund és a Metz között elmaradt női Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharc mindkét mérkőzését 10–0-s gólkülönbséggel a francia fél javára ítéli.

Pénteken és vasárnap Nancyban került volna sor a párharc két mérkőzésére, a Dortmund azonban a játékosai egészségére hivatkozva nem utazott el Franciaországba.

Az EHF bírósága foglalkozott a továbbjutó kérdésével, és úgy döntött, hogy mindkét meccset 10–0-s gólkülönbséggel a Metznek ítéli.

Az indoklás szerint ugyan a Metz elfelejtette kommunikálni egyik játékosa (a korábbi siófoki Dinah Eckerle – a szerk.) pozitív koronavírustesztjét, de a francia hatóságokat tájékoztatta, és betartotta az ilyen esetre vonatkozó protokollt, tehát az érintettet elkülönítette, a csapattársait pedig tesztelte. Emellett a Metz végrehajtotta az EHF által megkövetelt plusz ellenőrzéseket is.

A Metz mulasztása így a bíróság szerint nem tekinthető olyan súlyos hibának, ami a meccsek elmaradásához vezethetett volna. A Dortmundnak a testület szerint el kellett volna utaznia Franciaországba, nem dönthetett volna önkényesen a távolmaradásról, így a német csapatot terheli a felelősség azért, hogy nem játszották le a találkozókat. Az EHF szigorú higiéniás protokollt dolgozott ki a mérkőzések megrendezésére, amellyel biztosítható a játékosok egészsége.

A Dortmund, amely ellen fegyelmi eljárás is indult, hét napig fellebbezhet a mostani ítélet ellen. A Metzre a Brest vár a nyolc között.

NŐI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC
Vipers Kristiansand (norvég)–Rosztov-Don (orosz)
CSM Bucuresti (román)–CSZKA Moszkva (orosz)
Brest (francia)–Metz Handball (francia)
Az első mérkőzéseket április 3-án és 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik