Női kézi BL: a Rosztov a CAS-hoz fordul a büntetés miatt

Vágólapra másolva!
2022.03.05. 10:52
null
A Rosztov-Don nem nyugszik bele az EHF döntésébe (Fotó: AFP)
Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait. Pénteken pedig döntött a szövetség többek között a női BL folytatásáról is. A rendelet szerint a Rosztov-Don nem léphet pályára a negyeddöntőben. A klub emiatt hamarosan a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul – írja a Rosztov közleménye.


„A sportnak politikamentesnek kell maradnia, és hozzá kell járulnia, hogy egyesítse az embereket a legnehezebb időkben is”
– kezdte közleményét a Rosztov.

„Két hónap van a mérkőzés kijelölt időpontja előtt, ez hosszú idő ilyen jellegű rendeletek meghozatalára. (..) A Rosztov-Don meg van győződve arról, hogy az EHF döntését mindannyian megszenvedik: a szurkolók, a játékosok és maga a sportág. (..) A nemzetközi sportjog normáinak megfelelően a Rosztov-Don hamarosan a CAS-hoz fordul.”

A Rosztov az eredeti kiírás szerint a Borussia Dortmund (német)–Metz Handball (francia) párharc győztesével találkozott volna a negyeddöntőben. A felfüggesztés miatt azonban a francia vagy a német gárda összecsapásának győztese ott lesz a négyes döntőben.

Korábban a másik orosz BL-csapat, a CSZKA Moszkva is fontolgatta fellebbezést.

Friss hír, hogy a CSZKA sztárja, Ana Gros szerződést bontott az együttessel. A BL jelenlegi kiírásában 71 gólnál járó szlovén jobbátlövő tavaly nyáron igazolt a klubhoz.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A TOVÁBBI MENETREND, EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Odense (dán)–Brest Bretagne (francia)
Krim Ljubljana (szlovén)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA

Az első mérkőzést március 26-án, 16 órától rendezik, a visszavágót április 2-án 16 órától.
Borussia Dortmund (német)–Metz Handball (francia) – a győztes a négyes döntőbe jut.
Az elöl álló csapatok játszanak hazai pályán az első mérkőzéseken. Az első mérkőzéseket március 26-án és 27-én, a visszavágókat április 2-án és 3-án rendezik.

A NEGYEDDÖNTŐBEN

CSM Bucuresti (román)–Esbjerg (dán)
Odense (dán)/Brest Bretagne (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC
Krim Ljubljana (szlovén)/FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Vipers Kristiansand (norvég)

Az elöl álló csapatok játszanak hazai pályán az első mérkőzéseken. Az első mérkőzéseket április 30-án és május 1-jén, a visszavágókat május 7-én és 8-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik