Női kézi BL: Holnap jön a második döntő, amiért jöttünk – Martín

Vágólapra másolva!
2016.05.07. 17:29
null
Grimsbö nagyon élvezi az első négyes döntőjét (Fotók: Veres Viktor)
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC 21–20-ra legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát, és elsőként bejutott a vasárnapi fináléba. A találkozót követően Ambros Martín vezetőedző arról beszélt, hogy még nem értek el semmit, holnap jön a második döntő. Az első final fourján részt vevő Yvette Broch és Kari Aalvik Grimsbö is lenyűgözve beszélt a hangulatról, míg Heidi Löke elmondta, a szurkolók minden bizonnyal jobban izgultak az utolsó percekben. 

„Az elején nehézségekkel kellett szembenéznünk, mindkét együttes ideges volt, de a mérkőzésen összejátszottak a lányok. A támadásunk olykor bizonytalan volt, azonban a védekezéssel nagyon elégedett vagyok, nem engedtünk könnyű gólokat az ellenfélnek, óriási hit volt ma a csapatban” – mondta Ambros Martín vezetőedző a Sport Tv-nek, majd a sajtótájékoztatón már bővebben is értékelt.

„Elképesztő küzdelem zajlott, az utolsó másodpercig óriási csata. Ha kicsit higgadtabbak vagyunk, könnyebb lehetett volna, ám mindkét csapat nagyon magas szinten játszott, különösen védekezésben kiemelkedőt nyújtva. Nagyon sok energiát kivett belőlünk ez a győzelem, de hiszem, hogy ennek az átélése csak még erősebbé tett minket, és holnap ugyanezzel a kohézióval tudunk pályára lépni.”

„Boldogok vagyunk, de pár percen vagy órán belül túl kell lépnünk ezen a mai sikeren, mert holnap már nem fog érni semmit. Mind a négy csapat, amely eljutott ide, fantasztikus erőt képvisel, őszintén mondom, nem tudom, melyik rivális lenne jobb a döntőben vasárnap, mert mindkettőnek megvannak az erősségei. Még nem értünk el semmit, holnap jön a második döntő, amiért jöttünk. A legfontosabb, hogy a következő órákban kipihenjük magunkat.”

„Rosszul kezdtünk. Hogy miért? Mert túlságosan tiszteltük az ellenfelet, de ez nem csak ránk igaz, hanem a Podgoricára is. Nem a nyomással nem tudtunk mit kezdeni, hanem az ellenfelet nem tudtuk eleinte kezelni, túlhelyezett lövések, felesleges kapkodások jellemezték a meccset támadásban, és ilyen ellenféllel szemben több kell, több tűz, több agilitás. Holnap nem szabad ezt megengednünk magunknak.”

Görbicz: Mindenképpen nyerünk vasárnap!

„Az egyéni kapusteljesítmény mellett a fantasztikus védekezés és csapatmunka döntött. Feszültség került le rólunk, ami a mérkőzés elején mindkét csapaton látszott, a Podgorica sem tudta, merre és hol van. Maradt erőnk a holnapi döntőre, mostantól csak a regenerálódásra koncentrálunk” – értékelt Kovacsics Anikó, a Győr irányító-szélsője.

„Nagyszerű érzéssel töltött el saját közönség előtt játszani a final fourban. Nehéz, magas intenzitású meccset vívtunk, de hihetetlen hangulatban telt el. Biztos voltam benne, hogy a védekezés dönt, amit az is bizonyít, hogy kevés gól esett” – mondta Nycke Groot, aki egy kötéssel a térde fölött jelent meg, de mint mondta, vasárnapra rendben lesz.

„Idegesen kezdtünk, ám aztán magunkra találtunk. Nagyot harcoltunk, jól működött a védekezésünk. A Podgorica is remekül küzdött, ám a kritikus pillanatokban mi pontosabbak voltunk. Most fújunk egyet, és holnap ugyanezt a védekezést és küzdést kell hozni.”

Egy nagy mentés Groottól

Úristen, őrület volt az egész – mondta a rá jellemző széles gesztikulációval és hangsúllyal az első final fourján részt vevő Yvette Broch. – Annyi ember szurkolt nekünk a lelátókon, ami rengeteg erőt adott. Csak a decemberi vb-döntőt tudnám ehhez hasonlítani az eddigi karrieremből, de persze akkor nem volt ennyi szurkolónk Dániában."

„Nagyot dolgoztunk védekezésben az egész meccs során, amikor kicsit alábbhagyott a koncentrációnk, és nem ütköztünk annyit a második félidő elején, rögtön fel is jött a Podgorica – magyarázta a szintén első négyes döntőjén szereplő Kari Aalvik Grimsbö. – Minden pillanatát élveztem a mérkőzésnek, a szurkolóktól nagyon sok támogatást kaptunk."

Löke a fiával (jobbra)
Löke a fiával (jobbra)

„A sikerünk a védekezésünknek és a kapusteljesítményünknek köszönhető – tette hozzá a Győr másik norvég légiósa, Heidi Löke. –. Nem szereztem új barátokat, az biztos, de szeretek a Podgorica ellen játszani. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, ez látszódott most is. Igaz, hogy végül egy gólon múlt a győzelmünk, ám szerintem a szurkolók jobban izgultak, mint mi a pályán."

„Megérdemelten jutottunk a döntőbe – kezdte Eduarda Amorim. – Mindenki tudta, hogy ötven-ötven százalék az esélye a két csapatnak. És bár az elején mi sem lőttünk gólt több percen keresztül, mentálisan föléjük kerekedtünk. Az elejétől kezdve nagyon magabiztosak voltunk, és fel voltunk készülve az esetleges hullámvölgyre is, ami a második félidő elején el is érkezett. Néha fokozódik a nyomás, mint az utolsó percekben, de olyankor fújni kell egy nagyot, és a következő támadásra vagy védekezésre koncentrálni. És ezt is tettük."

Hársfalvi Júlia számára idő előtt véget ért a mérkőzés, de még nem lehet tudni, mennyire súlyos a sérülése.

„Bajnokok Ligája-elődöntőben dobtam gólt, aminek ugyan örülök, de az örömöm nem lehetett teljes. A földre érkezéskor alattam maradt a karom, éreztem, hogy baj van, rögzíteni kellett a sérült könyökömet, s csak a teljes vizsgálat dönt a diagnózisról. Viszont boldogsággal tölt el, hogy a csapat kiharcolta a továbbjutást."

„Szeretnék gratulálni az ETO-nak, mert nagyon jól játszott, azonban ugyanígy kijár a dicséret a lányaimnak is, mert hihetetlenül nagyot küzdöttek – értékelt a meccs után Dragan Adzsics, a podgoricaiak trénere. – A maximumot nyújtottuk, nagyon kiélezett meccs volt, és az apróságok ezúttal a győriek javára döntöttek. A vereségben a felkészítés miatt nekem is megvan a felelősségem, az elmúlt hónapban nem játszottunk ilyen hőfokú meccset, és ez kijött ma. Holnapra össze kell szednünk magunkat, győzelemmel szeretnénk búcsúzni.”

„Egy gól döntött, ez is mutatja, hogy milyen kiélezett meccs volt – mondta a találkozó után Katarina Bulatovics, a korábbi győri átlövő, aki most már újra a Buducsnosztot erősíti. – Nem hibáztathatunk senkit sem, mert kiadtunk mindent magunkból, tényleg egy-két hibán múlt a találkozó. Büszke vagyok magunkra, hiszen az utolsó másodpercig küzdöttünk, de végül alulmaradtunk egy nagyon erős csapattal szemben.”

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, május 7–8.)
HELYOSZTÓK (vasárnap)
A 3. HELYÉRT
15.15:
Buducsnoszt–Vardar Szkopje (Tv: Sport1)
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)
A DÖNTŐ
17.45:
Győri Audi ETO–CSM Bucuresti (Tv: Sport1)
Vezeti: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)

ELŐDÖNTŐ

GYŐRI AUDI ETO KC–BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 21–20 (11–8)
Papp László Sportaréna, 6000
néző. V: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok)
GYŐR: GRIMSBÖ – Orbán Adrienn, GROOT 4, Kovacsics 2, H. LÖKE 4, E. AMORIM 3, Hársfalvi 1. Csere: Kiss É. (kapus), Broch 1, Görbicz 1, Alstad, Knedliková 1, Sulland 4 (4). Edző: Ambros Martín
PODGORICA: ZDERIC – R. Petrovics 2 (2), K. Bulatovics 4 (1), Byzdra, Cvijics, NEAGU 6, Mehmedovics 2. Csere: Nenezics (kapus), KNEZSEVICS 4, Ramuszovics, B. Pavicsevics 1, Jaukovics 1, Irman. Edző: Dragan Adzsics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–0. 10. p.: 2–2. 15. p.: 3–3. 20. p.: 5–5. 22. p.: 7–5. 27. p.: 10–7. 33. p.: 11–12. 35. p.: 13–12. 43. p.: 17–14. 48. p.: 17–16. 52. p.: 19–17. 57. p.: 20–19
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

KÉSŐBB
CSM BUCURESTI (román)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 27–21 (14–9)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik