Női kézi BL: a Nemzeti Stadionba viheti az elődöntőt a Valcea

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 13:28
null
A románok már oda is képzelték a Valcea sztárjait a stadionba (Fotó: prosport.ro)
Bár a Ferencváros elleni középdöntős sikerrel még csak nagy lépést tett a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutás felé a Valcea női kézilabdacsapata, a románok már azt tervezik, hol rendezhetnék meg minél több néző előtt a négy közötti meccseiket. Lehetőségként felmerült az 50 ezres bukaresti Nemzeti Stadion is, amely telt ház esetén kiemelkedő bevételhez juttathatná az anyagi gondokkal küzdő klubot.

Az FTC 30–23-as legyőzésével elérhető közelségbe került a Valcea számára az elődöntő, bár még hátra van a Ljubljana elleni vasárnapi hazai meccse, és ha előző nap a magyar csapat nyer Zvenyigorodban, úgy a románoknak is szükségük lesz a két pontra.

Ennek ellenére már azon gondolkodnak a Valceánál, hol rendezhetnék meg a hazai mérkőzésüket a következő körben. Saját csarnokuk háromezer férőhelyes, és rendre telt ház előtt játszották a találkozókat. A 2010-es BL-döntőt a bukaresti sportcsarnokba vitték, amely 5500 néző befogadására alkalmas. Ezúttal is ez az egyik opció, a másik pedig a fővárosi Romexpóban ideiglenesen kialakított pálya, amely köré nyolcezren férnének be. A legnagyobb dobás azonban a Nemzeti Stadion kibérlése lenne: az ország legnagyobb sportlétesítményében 50 ezren is jelen lehetnének az elődöntőben, ami akár 750 ezer eurós bevételt is jelenthetne, nem számolva a szponzori és televíziós pénzekkel. (2010-ben 30 ezer jegyigénylés futott be a döntőre.) Mindez egyből megoldhatná a román klub anyagi gondjait, pedig néhány héttel ezelőtt még a szétesés lehetősége is fennállt.

„A bukaresti elődöntő nagyon valószínű. A valceai csarnoknak nincs elég kapacitása. Időben elkezdünk foglalkozni a szóba jöhető lehetőségekkel, beleértve azt is, hogy egy stadionba vigyük a meccset" – idézi a Prosport Peter Berbecarut, az Oltchim elnökét.

Nem lenne példa nélküli, hogy ekkora helyszínen kerül sor kézilabdameccsre, 2011-ben a Parken Arenában rendezték a dán bajnoki döntőt a Köbenhavn és a Silkeborg férfiegyüttesei között. A Köbenhavn tavaly ugyancsak ott fogadta a Barcelonát a BL-negyeddöntőben. A bukaresti Nemzeti Stadion esetében az időjárás sem okozhat problémát, ugyanis ha úgy alakulnak a körülmények, behúzhatják a tetőt.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 6. FORDULÓ
Március 16.: Zvezda Zvenyigorod–FERENCVÁROS
Március 17.: Oltchim Valcea–Krim Ljubljana

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Krim Ljubljana (szlovén)5
4
1141–126158
2. Oltchim Valcea (román) 5 3 2 131–122 9 6
3. FERENCVÁROS 5 3 2 136–143 –7 6
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 5
5
129–146 –17 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik