Női kézi BL: A Metz rutinosabb nálunk, de... – Pásztor

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2019.11.16. 12:17
null
Pásztor Noémi szeretné, ha kihoznák magukból a maximumot (Fotó: Török Attila)
A papírforma nem az FTC mellett szól a női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkör 6., utolsó fordulójában, de a felszabadult játék sokat segíthet, hogy Elek Gábor csapata bravúrt érjen el Metzben.

 

Kettő, egy, nulla.

A képlet egyszerű: ha a Ferencváros női kézilabdázói szombat este az utolsó csoportmérkőzésen győznek a már biztosan első helyen továbbjutó francia Metz otthonában, két ponttal várhatják a Bajnokok Ligája január végi folytatását. Döntetlennél egy, vereség esetén pedig nulla egységgel vágna neki az együttes a középdöntőnek, amivel már az indulás előtt pokoli nehéz helyzetbe kerülne, de ennyire azért ne szaladjunk előre.

Az elitsorozatban eddig meggyőzően menetelő, a 16 csapatos mezőnyben az első öt kör alatt a címvédő Győr és a szintén francia Brest mögött a harmadik legtöbb gólt szerző Metz elleni győzelem a két ponton túl lélektanilag is fontos lenne a szerdán a váci bajnokin igencsak megszenvedő, de nagy hajrával végül 30–27-re nyerő FTC-nek a válogatott szünet előtt.

NEM JÓK AZ ELŐJELEK

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője:
„Nem könnyű a helyzetünk, nem jók az előjelek, hiszen Bánfai Kíra és Kovacsics Anikó is térdsérüléssel küszködik a hétközi bajnoki után. A Metz mostanság Európa egyik legjobb formában lévő csapata, míg mi mesze vagyunk a legjobbunktól. Nem ámítok senkit, de ha felszabadultak leszünk, nem görcsölünk rá a meccsre, akkor benne van a meglepetés is.”

„Talán a Vipers elleni múlt hétvégi hazai BL-vereség viselte meg a lelkeket, de nem játszottunk jól a Vác ellen – mutatott rá Pásztor Noémi, az FTC junior-világbajnok beállója, aki a felnőttválogatott szűkített vb-keretébe is bekerült. – Kicsit szenvedős volt, ám a végére szerencsére össze tudtuk szedni magunkat. Teher nélkül vághatunk neki az utolsó BL-csoportmeccsünknek, s a vihető pontok miatt jönne jól egy bravúrgyőzelem. Nincs lehetetlen, hozzuk ki magunkból a maximumot, ha felszabadultan játszunk, akkor sikerülhet meglepetést szereznünk. Sokat segíthet az a hozzáállás, ami a Vác ellen is bejött. Tudtuk, hogy a Debrecen és a Siófok elleni döntetlen után tovább nehezítené a dolgunkat, ha Vácon is pontot, pontokat veszítenénk – a hajrában ez adott erőt nekünk.”

A 20 éves játékos szerint bőven akadt már példa arra, hogy az előzetesen esélyesebbnek hitt csapat lenézte riválisát, aztán a gyengébbnek vélt együttesnek sikerült felülkerekednie.

„Ettől függetlenül tudjuk, hogy jó formában vannak a franciák, akik gyors kézilabdát játszanak – folytatta Pásztor. – Minden poszton válogatott klasszisaik vannak. Rutinosabbak nálunk, nagyon jó csapattal kerülünk szembe, de ha nálunk mindenki száz százalékot nyújt, ponttal vagy pontokkal térhetünk haza.”

A hét elején egyébként a Metz is pályára lépett a francia ligában és meglepetésre hazai pályán 31–31-es döntetlenre végzett a 12 csapatos ligában kilencedik Bourg De Peage ellen. Ezzel kapcsolatban az FTC-t irányító Elek Gábor leszögezte, nem szereti, ha az aktuális rivális nem várt pontvesztés vagy vereség után várja őket, mert ilyenkor általában felszívja magát. Ugyanakkor azt sem hiszi, hogy a metziek bajnoki döntetlenje túlzott befolyással lenne a BL-csatára, miként az is tény, hogy a franciák sem lesznek pihentek.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

A-CSOPORT
19.30:
Metz HB (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Metz Handball (francia) 5 4 1 170–134 +36 9
2. Vipers Kristiansand (norvég) 5 2 1 2 144–140 +4 5
3. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 5 2 3 143–156 –13 4
4. Podravka (horvát) 5 1 4 133–160 –27 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik