Női kézi BL: a Podgoricával kezdi a Győr a final fourt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 11:26
null
A győriek a középdöntőben kétszer találkoztak a montenegróiakkal: itthon kettővel győztek, idegenben hárommal kikaptak (Fotó: Koncz György)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a Groupama Arénában készítette el a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének sorsolását. A kétszeres győztes Győri Audi ETO a legnehezebbnek tűnő ellenféllel, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával találkozik a május 7-i elődöntőben. A felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jegyek csaknem fele már elkelt a kétnapos eseményre. 

A SORSOLÁS: KEZDÉSKÉNT JÖN A LEGNAGYOBB RIVÁLIS

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (május 7–8.)
ELŐDÖNTŐ
(szombat)
15.15: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO (magyar)
17.45: CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
HELYOSZTÓK (vasárnap)
15.15: a harmadik helyért
17.45: döntő

A negyeddöntők úgy alakultak, hogy a Győri ETO középdöntős csoportjának négy továbbjutója került be a négyes döntőbe, így a 2013-as és 2014-es magyar győztes mellett a címvédő, montenegrói Buducsnoszt Podgorica, a harmadik final four-részvételét elérő macedón Vardar Szkopje és az újonc román CSM Bucuresti.

Maga a sorsolás hamar lezajlott, és az ETO a legnagyobb rivális Podgoricát kapta az elődöntőben. A középdöntőben hazai pályán a Győr nyert kettővel (22–20), míg idegenben hárommal maradt alul a magyar csapat (25–22-re kikapott). A montenegróiak két legeredményesebb játékosa a két átlövő, a BL idei szezonjában eddig 80 gólt dobó román Cristina Neagu és a 78 találatnál járó montenegrói Katarina Bulatovics.

A négy érintett csapatot egy-egy játékos képviselte, így Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Anja Althaus (Vardar Szkopje), Szuzana Lazovics (Buducsnoszt) és Cristina Nan (CSM Bucuresti) volt jelen az eseményen.

„Nagyon örülünk, hogy – egy év kihagyás után – ismét ott lehetünk a négyes döntőben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Buducsnosztot szerettük volna kapni az elődöntőben, de remek formában vagyunk, és azért dolgozunk, hogy májusban is jól játsszunk, és akkor nem lehet akadály előttünk a montenegrói együttes” – emelte ki Görbicz Anita, a Győri ETO csapatkapitánya.

Szabó Tamás, a győriek kommunikációs vezetője elmondta: jól
ismeri egymást a két csapat, nagyon nehéz lesz kiharcolni a döntőbe jutást. Azonban kedves emlék számára az első budapesti final four, amelynek döntőjében sikerült legyőzniük a Buducsnosztot, ez extra motivációt jelent számukra.

Lazovics elmondta, kifejezetten a Győrt szerették volna kapni, mert úgy látják, az elődöntőben kisebb a nyomás, így akkor nagyobb esélyük van legyőzni az ETO-t.

A négyes döntőt sorozatban harmadik alkalommal rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában, az idei final fourra május 7-én és 8-án kerül sor.

„LÁTNOTOK KELLENE AZ EDZÉSEINKET, OTT SOKKAL DURVÁBBAN BÁNUNK EGYMÁSSAL!”


Lazovics (jobbra) és Görbicz az elődöntőben találkozhat (Fotó: EHF)
Lazovics (jobbra) és Görbicz az elődöntőben találkozhat (Fotó: EHF)


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ: MÁR NAGYJÁBÓL A JEGYEK FELE ELKELT; AZ EDDIGI LEGLÁTVÁNYOSABB SHOW VÁRHATÓ

A sorsolás előtt sajtótájékoztatót tartottak: az eseményen az EHF képviseletében Leopold Kalin végrehajtó bizottsági tag, az EHF Marketingtől David Szlezak ügyvezető, a Magyar Kézilabda-szövetség részéről Marosi László alelnök és Ballai Attila kommunikációs-, PR- és marketingigazgató vett részt.

Leopold Kalin kiemelte, a női kézilabda nagy utat tett meg, mióta bevezették a négyes döntős formátumot. Azóta minden csapat azért küzd a szezon során, hogy az idény végén ott lehessen Budapesten.

Marosi László szerint külön öröm, hogy egy év kihagyás után újra lehet magyar csapatnak szurkolni a final fourban. Az alelnök hozzátette, próbáljuk követni a férfiaknál sikeres kölni mintát, de nem egyszerű megvalósítani ugyanazt a színvonalat, ugyanakkor a magyar szervezők mindent megtesznek érte.

David Szlezak úgy látja, már a sorsolás impozáns helyszíne is a négyes döntő nagyságát szimbolizálja. Az EHF-nek az is célja volt az új formátummal, hogy egy gazdaságilag sikeres és eladható terméket hozzon létre. Egy olyan hétvégét, amikor egész Európa a női kézi BL-re figyel. Még nem értek az út végére, látnak fejlődési lehetőséget a final fourban.

Ballai Attila elmondta, a reggeli adatok szerint 4150 jegy már elkelt, és ezek között is a legdrágább kategóriába tartozók vannak többségben. Az MKSZ kommunikációs vezetője szerint körítésben magasra tesszük a mércét Kölnnek, és az eddigi leglátványosabb show-ra lehet számítani, amelyben fontos szerep jut a győri balettnek is.

A négyes döntőre a jegyed.hu oldalon válthatja meg előre a jegyeit.

A kupát is kiállították



A 2015–2016-os szezon résztvevői
A 2015–2016-os szezon résztvevői
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik