Női kézi BL: a címvédőnek most már nem az eredmény a fontos

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2012.11.21. 16:43
A női kézilabda BL-ben címvédő, megfiatalított Buducsnoszt Podgorica a legrangosabb klubsorozatban a nyolc közé jutást tűzte ki célul – és elérte. A folytatás, vagyis a középdöntő, amelyben a Győrrel is találkozik, már csak ráadás – állítja Dragan Adzsics edző.

„A következő hónapokban kiderül, hogy a fiatal játékosaink közül kik maradhatnak a klubnál, kik azok, akik a jövőben képesek lesznek a vállukon vinni a csapatot, illetve kik azok, akiktől meg kell válnunk, hogy a helyükre erősebbek érkezzenek – mondta Adzsics edző a Vijesti című podgoricai lapnak. – Számunkra tehát a továbbiakban a BL-ben nem az eredmény a fontos, nincs rajtunk semmilyen nyomás, mégis teljes erővel kell küzdenünk.”

A Győrről szólva a tréner elmondta, a nagy esélyes ETO egy évvel rutinosabb lett, ráadásul az edzőváltásnak köszönhetően minőségben és eredményben is többre lesz képes. Ezután külön kiemelte a Randerst.

„Csoportunkban a három nagyágyú mellett a dán Randers is sokkal erősebb, mint tavaly – folytatta Adzsics –, hiszen igazolta a francia Siraba Dembélét és a spanyol Macarena Aguilart, akik a világ élvonalába tartoznak és válogatottaik húzóemberei. A két éve EHF-kupát nyerő Randers megtartotta a brazil kapust, Chana Massont, aki szerintem a vezéregyénisége. Szóval a Randersnek is jelentős céljai lehetnek a BL-ben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik