Női kézi BL: 24 óra alatt kétszer a Rosztov otthonában? A Vipers megcsinálja!

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 12:03
null
A norvégoknak 24 órán belül kétszer kell helytállniuk a Rosztov-Don otthonában (Fotó: Getty Images)
A norvég Vipers Kristiansand az orosz Rosztov-Don ellen a rivális otthonában játssza le mindkét mérkőzését a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – ráadásul 24 óra alatt, valószínűleg telt ház előtt.

 

A norvég kormány koronavírusfertőzés-megelőzési protokollja nem teszi lehetővé a nemzetközi mérkőzések rendezését az országban. A Vipers Kristiansand épp e döntés miatt kényszerül hétről hétre nehéz helyzetbe a Bajnokok Ligájában: már a csoportkör utolsó összecsapásait is idegenben kellett játszania, sőt a kieséses szakasz első körében, az Odense elleni párharc visszavágóján sem léphetett hazai pályára. Nehezen, de 65–62-es összesített eredménnyel átlépte ezt a rendhagyó akadályt.

A norvégok különösen nagy feladat előtt állnak a negyeddöntőben: vállalták, hogy egymást követő két napon játsszák le a Rosztov-Donnal szembeni két meccsüket – Oroszországban… Eszerint a két alakulat április 10-én 14 órától, majd másnap, szintén délután két órától küzd meg egymással.

„A terv az volt, hogy a »hazai« meccsünket Szlovéniában játsszuk, de rá kellett jönnünk, hogy az egyetlen lehetséges megoldás az, ha mindkét összecsapást Oroszországban rendezik meg – ennek gyakorlati és anyagi okai egyaránt vannak” – idézte a norvég csapat vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad szavait a vg.no portál.

Az NTB úgy tudja, hogy a Rosztov svéd mestere, Per Johansson optimista a párharc kimenetelét illetően. Mindez nem is olyan meglepő, figyelembe véve azt, hogy a szakember telt házat, azaz körülbelül 3500 nézőt remél.

De mire számít Gjekstad?

„Győzni utazunk Oroszországba! Tisztában vagyunk azzal, hogy a Rosztov Európa három legjobb csapatának egyike, ám ettől függetlenül úgy vélem, jó eséllyel lépünk pályára ellene. Szerintem előnyünkre válhat, hogy huszonnégy órán belül játsszuk le mindkét mérkőzésünket.”

A Kristiansand és a Rosztov egyébként találkozott egymással a csoportkörben, akkor utóbbi nyert egy góllal, 24–23-ra.

NŐI KÉZILABDA BL, NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC április 3., 18.00 április 10., 18.00
Vipers Kristiansand (norvég)–Rosztov-Don (orosz) április 10.,
14.00
április 11.,
14.00
CSM Bucuresti (román)–CSZKA Moszkva (orosz) április 3., 16.00 április 11., 16.00
Brest (francia)–Metz Handball (francia) április 4., 14.00 április 11., 14.00
Az első mérkőzéseket az elöl álló csapat otthonában, a visszavágókat fordított pályaválasztással rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik