Női kézi: Bíró Blankát műteni kell, véget ért az idénye

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 20:08
null
Bíró Blankára hosszú kihagyás vár (Fotó: Tumbász Hédi, 2021)
Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdacsapatának kapusa térdszalagszakadást szenvedett, meg kell operálni, véget ért számára az idény – tudtuk meg a klub hivatalos honlapjának hétfői közleményéből.

 

Bíró Blanka a Brest elleni BL-mérkőzést (25–30) megelőző délelőtti edzésen rosszul lépett, s ennek következtében a térde súlyosan megsérült.

„A Franciaországból való hazaérkezést követően tudtuk pontosan megvizsgálni Bíró Blankát, és az MR-felvételek alapján sajnos a jobb térdben elülső keresztszalag-szakadást diagnosztizálhattunk. Az oldalsó szalagokon kisebb sérülés volt látható, a porc azonban nem sérült. A műtétet követően hat-nyolc hónapos rehabilitáció várható” – idézi a fradi.hu a csapat orvosát, Pavlik Attilát.

„Nagyon bizakodó voltam, hogy ennél kedvezőbbet mutat majd az MR-felvétel, mert sosem volt ilyen sérülésem, nem tudtam mihez hasonlítani – tette hozzá Bíró Blanka. – Megfogott, megérintett, amikor hívtak az eredménnyel, rossz volt az este nagyon, de most már csak arra gondolok, hogy minél gyorsabban visszatérhessek. Pénteken műtenek, utána pedig jöhet a rehabilitáció. Jó kezekben leszek, afelől semmi kétségem.”

Néhány napja megírtuk: Julia Behnke térdproblémái nem javultak, ezért műtétre volt szüksége, és a német légiós mintegy két hónapig nem állhat a ferencvárosiak rendelkezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik