Női kézi: Besztercén épülhet az új román szupercsapat

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 13:46
null
A nagy terveket szövögető Gloria Bistrita-Nasaud csapatához szerződhet Crina Pintea (Fotó: Getty Images)
A nagy terveket szövögető Gloria Bistrita-Nasaud csapatához szerződhet Crina Pintea, a CSM Bucuresti és a román női kézilabda-válogatott beállója – írja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely szerint a besztercei klub jelentősen megerősödhet a következő szezonra.

 

A jelenleg négy-négy győzelemmel és vereséggel a Nemzeti Liga hetedik helyén álló erdélyi klub már leigazolt három válogatott szélsőt, Laura Chiper Moisát (CSM), Ana Maria Iuganut (Gloria Buzau) és Sonia Seraficeanut (Minaur), valamint szintén Nagybányáról a szerb balátlövő Jovana Kovacsevicset. A klubot finanszírozó Beszterce-Naszód megyei tanács elnöke, Radu Moldovan pedig személyesen utazott el a csapattal a CSM elleni bukaresti találkozóra, hogy meggyőzze Pinteát az átigazolásról.

A Gazeta Sporturilor cikke szerint Pintea a Győri Audi ETO KC-vel is tárgyalt, de a magyar klub egyelőre a Nagybányán játszó svéd Linn Blohmot szerződtette a posztjára, bár a román játékossal sem szakította meg az egyeztetéseket. Pintea éppen ezért nem mondott még igent az anyagiag amúgy nagyon vonzó besztercei ajánlatra.

Megszerzésével mindenestre a Gloria a román élvonal topcsapatai közé kerülhetne, hiszen már most is akadnak nemzetközi szinten jegyzett játékosai, mint a spanyol válogatott Darly Zoqbi de Paula kapus és Almudena Rodriguez jobbátlövő, vagy a brazil világbajnok Mariana Costa jobbszélső. A korábban elsősorban remek utánpótlás-nevelő klubnak számító Beszterce a felnőttbajnokságban csupán egy bronzérmet szerzett 2019-ben.

Pintea elvesztése Bukarestben is nagy érvágás lehet, mert a CSM bizonytalan anyagi helyzete miatt egyelőre több játékost vesztett, mint amennyit igazolt a következő idényre. Moisa, Dragana Cvijics (Krim Ljubljana), Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica) és Horvátországba visszavágyó Jelena Grubisic biztosan távozik, érkezési oldalon pedig csak a fehérorosz Dzijana Iljina balátlövő biztos – éppen Besztercéről.

A Gazeta Sporturilor szerint jelenleg a norvég balátlövő Emilie Arntzennel (Vipers) és a decemberi Európa-bajnokság román felfedezettjével, a beálló Lorena Ostasával (CSM Slatina) tárgyal a fővárosi klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik