Női kézi: az osztrák kapus élete meccsét játszotta, Müller is hitetlenkedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 13:04
null
Ünneplő osztrák játékosok
Nagy meglepetéssel kezdődött a második forduló a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezőben: a 4. csoport szombati mérkőzésén az osztrákok 27–25-re legyőzték hazai pályán az oroszokat, amelyről Herbert Müller szövetségi kapitány is hitetlenkedve beszélt.

Pedig az olimpiai bajnok oroszok nyolc perc után még 5–0-ra vezettek, de az osztrákok a gyenge kezdés ellenére idővel magukra találtak, a hajrához érve az 53. percben pedig átvették a vezetést (24–23). Az utolsó percekben már a vendégeknek kellett futnia az eredmény után, de 27–25-re alulmaradt Jevgenyij Trefilov együttese.

„A kézilabdában nagyon ritkán fordul elő hasonló – mondta a lefújás után az osztrákokat irányító Herbert Müller. – Az oroszok az elején megmutatták, milyen játékerőt is képviselnek, de utána sikerült felzárkóznunk. Petra Blazek szerintem az élete meccsét játszotta, az ő teljesítménye magabiztosságot adott a társainak, és én is kezdtem elhinni, hogy ezen a napon a lehetetlen is megtörténhet.”

A kapus Blazek maga is elismerte az ORF-nek, hogy minden bizonnyal ez volt a pályafutása legjobb mérkőzése. „Tudtuk, hogy az edzőjük sokat cserél, ha ideges és a játékosai sokat hibáznak. Ebből előnyt akartunk kovácsolni és sikerült is."

Az oroszok legutóbb 1998 májusában kaptak ki tétmeccsen az osztrákoktól, ezt sorozatban öt orosz siker követte a 2000-es években.

A meccs előtt ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták a nyáron visszavonuló Katrin Engelt, aki 215 találkozón 892 gólt szerzett az osztrák válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik