Női kézi: az MKSZ részéről nincs célkitűzés az Eb-re

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 12:22
null
A szövetségi kapitányok szerint kiszámíthatatlan, mi lesz az Eb-n (Fotó: Török Attila)
Sajtótájékoztatót tartott a magyar női kézilabda-válogatott, amely pénteken elutazik Svédországba, hogy felkészülési mérkőzéseket játsszon a december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság előtt. Görbicz Anita, Danyi Gábor, Elek Gábor, Kovacsics Anikó és Tóth Eszter nyilatkozott a közelgő torna kapcsán.

Görbicz Anita, a válogatott szakmai tanácsadója:

„Folyamatos a párbeszéd a szövetség részéről Pálinger Katalinnal és Kirsner Erikával. Rendkívüli ez az év. Megjósolhatatlan a versenysorozatok végeredménye. Nem lehet tudni, ki játszhat és milyen formában lesz. Az Eb is kiszámíthatatlan lesz. Éppen ezért az MKSZ részéről ezúttal nincs célkitűzés az Eb-re. Reméljük, nem lesz probléma, de nem tudni, mi vár ránk! Természetesen vigyázunk majd egymás egészségére. A szakmai célokról a kapitányok nyilatkoznak majd, nyilván jó eredményt szeretnénk elérni.”

„Jól érzem magam a válogatott szakmai stábjában. Az edzők és a játékosok közti kapcsolatban tudok segíteni. Edzéseken és azon kívül át tudom beszélni a lányokkal, ha kérdésük van és elsőre nem az edzővel akarnak róla beszélni. Fogékonyak a játékosok, amit kérek vagy tanácsolok, egyből megcsinálják. A csapatnál jó a hangulat, alakul a csapategység. Ez pozitív előjel az Eb előtt. Mindenkire nagy szükségünk lesz.”

„Végre játszhatunk, örülünk, hogy lesz Eb. Bízzunk benne, hogy a feltételek ehhez adottak lesznek és vigyáznak majd ránk! Nem foglalkozunk azzal, mi lett volna, ha, csak a következő mérkőzésre koncentrálunk majd.”


Danyi Gábor, a válogatott szövetségi kapitánya:

„Hétfő óta készülünk együtt, Elek Gábor és néhány játékos szerdán tudott csatlakozni. Örülünk, hogy lesz Eb, igyekszünk minden egyes edzést kihasználni, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Rövid távú célokat fogalmazunk meg. Akik itt vannak, nagy alázattal és hittel dolgoznak. Igyekszünk kihasználni a rövid időt, hogy ezen a speciális Eb-n kihozzuk a legjobbat magunkból. Az a célunk, hogy építkezzünk és fejlődjünk. A végső célunk a nyári tokiói olimpia. Ez egy hasznos és fontos állomás lesz.”

„Óriási megtiszteltetés, hogy szövetségi kapitányként segíthetem a válogatottat. Ez a szakma csúcsa. Egy álmom vált valóra. Várom, hogy képviselhessem a hazámat. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.”

„A legjobb formában lévő játékosok alkotják a keretet. Hála az égnek elkerültek minket a sérülések. Előre is kell gondolkodnunk, hosszú lesz az Európa-bajnokság. Szeretnénk elosztani a terheket, persze az eredményességet szem előtt tartva. Szeretnénk, ha kiderülne, miben vagyunk jók és mik a hibáink.”

„Egyértelműen nagyszerű, hogy lesz Eb. Örülünk, hogy tudunk gyakorolni éles helyzetben. Reményeim szerint egységes és jó szellemű csapatunk lesz.”


Elek Gábor, a válogatott szövetségi kapitánya:

„Kaotikus a helyzet, nem lehet tervezni. Még a felkészülés is borzasztóan nehéz. Idén még nem játszott mérkőzést a magyar válogatott, legutóbb tavaly decemberben lépett pályára. Lehetetlen megjósolni, milyen állapotban lesznek a riválisok. A csoportellenfeleink közül csak a hollandok játszottak a közelmúltban, róluk van némi elképzelésünk. A saját játékosaink állapotáról tudunk biztosat, fizikálisan sokan messze vannak a csúcsformájuktól. Kis túlzással egy orosz ruletthez hasonlít a helyzet. Igyekszünk a lehető legjobban megoldani, de vannak korlátok.”

„Danyi Gáborral sokszor beszéltünk már a munkamegosztásról, arról, hogy ki miért felelős. Szeretném, ha stabil lenne a játékunk, a svédek elleni meccseken nem az eredményesség a célunk. Nem szabad elfelejteni, hogy a válogatott legfontosabb célja az olimpiai selejtezőben való sikeres szereplés.”


Kovacsics Anikó, a válogatott csapatkapitánya:

„A bizonytalanság a legrosszabb ebben a helyzetben. Az egész ősz arról szólt, hogy nem tudtuk, mi vár ránk másnap. Szerencsére mostanra eldőlt, megrendezik az Eb-t. A mentális állapot lesz a legnagyobb kérdés. Nem voltunk még ilyen szituációban. Ráadásul az erőnléti állapotunk sem olyan, mint szeretnénk. Ennek ellenére, ha csapatként összefogunk, jó eredményt érhetünk el.”

„Mindenki nevében mondhatom, jól vagyunk. Remélem, most már csak a játékra kell koncentrálnunk! Egy feladatunk van: kimenni a pályára és harcolni. Álmunk az olimpiai szereplés, ezért kell mindent megtennünk.”


Tóth Eszter, a válogatott újonc játékosa:

„Hatalmas megtiszteltetés itt lenni, régóta vágytam rá. Szeptember végén voltam először összetartáson. Örülök, hogy kiutazhatok a csapattal az Eb-re. Érettebb lett a játékom, ezzel hívtam fel magamra a figyelmet. Vezérré váltam a klubomban. Bízom benne, hogy jó eredményt érünk el! Ha csapatként összeállunk, tudunk meccseket nyerni.”

A magyar csapat a december 3. és 20. között Dániában rendezendő Európa-bajnokság előtt szombaton és vasárnap Svédországban játszik a házigazdákkal két felkészülési mérkőzést, onnan utazik tovább Koldingba, és megpróbál a lehető legjobban felkészülni a december 4-i, Horvátország elleni nyitó mérkőzésre.

A magyar válogatott Eb-re utazó kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor

Az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során hat cserére van lehetőség.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Herning):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Kolding):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Kolding):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportok első 3 helyezettje jut a középdöntőbe.
A középdöntő helyszínei:
Herning, Kolding
A döntő hétvége helyszíne: Herning

A MAGYAR VÁLOGATOTTFELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
November 28., 16.30, Trollhättan: Svédország–Magyarország (Tv: Sport2)
November 29., 15.30, Trollhättan: Svédország–Magyarország (Tv:Sport2)

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00:Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30:Hollandia–Magyarország

A válogatott sajtótájékoztatója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik