Női kézi: az FTC és a Győr is megnyerte a felkészülési meccsét

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 18:42
A Ferencváros női kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen 30–25-re legyőzte a DVSC-t. Pályára lépett a Győr is, amely a Mosonmagyaróvár ellen nyert 34–18-ra.
A Ferencváros felkészülési mérkőzésen 30–25-re legyőzte a DVSC-t (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Ferencváros felkészülési mérkőzésen 30–25-re legyőzte a DVSC-t (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Mint a fradi.hu beszámolójából kiderül, Elek Gábor, a zöld-fehérek vezetőedzője ezúttal is kísérletezett, ami a gárda összeállítását illeti: három beállója közül ezúttal Pásztor Noémi volt a kezdő, Csiszár-Szekeres Klára volt a másik hármas védő, kettesekben Kovacsics Anikó és Emily Bölk szerepelt, a széleken Márton Gréta és Angela Malestein jutott szóhoz, a kapuban pedig Janurik Kinga állt.

Bölk ismét a pályán lehetett, miután felépült izomhúzódásából, később pedig Tóth Nikolett is megmutatta, hogy bevethető.

Az FTC „diktálta a tempót”, az első 15 percben viszont a Debrecen egy-két gólon belül maradt. Elek alakulata 10–7-es vezetés után remek etapot zárt, és már 18–10-es előnnyel mehetett a szünetre. A második játékrész elején tízre növelte fórját az FTC, a Debrecen viszont az utolsó negyedórában hatékonyabb volt nála, de így is maradt az öt közte – a Ferencváros 30–25-re győzött a felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehéreknél Háfra Noémi és Pásztor Noémi volt a legeredményesebb 5-5 találattal.


Az FTC legközelebb augusztus 20-án a Szombathellyel találkozik az Elek Gyula Arénában – azt a meccset már korlátozott számban (400 fő) nézők is látogathatják.

Kedden a Ferencváros mellett pályára lépett a Győr is, amely a Mosonmagyaróvár ellen nyert könnyedén, 34–18-ra.

Az MKC sokáig tudta tartani a lépést a Győrrel, de az első játékrész utolsó öt percében a nagy tempót diktáló hazaiak nagy előnyt harcoltak ki – egy 5–1-es rohamot követően a szünetre 17–9-es győri vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidőben is Danyi Gábor együttese játszott fölényben, s végül könnyedén, 34–18-ra diadalmaskodott a nagyot küzdő Mosonmagyaróvár ellen.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–DVSC 30–25 (18–10)
Elek Gyula Aréna,
zárt kapuk mögött.A Ferencváros gólszerzői: Háfra 5, Pásztor 5, Kisfaludy 4, Schatzl 3, Malestein 2, Márton 2, Behnke 2, Bölk 2, Szucsánszki 2, Klujber 2, Kovacsics 1
A DVSC gólszerzői: Kovács A. 5, Vámos P. 4, Vantara-Kelemen 4., Bordás 3, Hornyák 3, Csernyánszki 2, Vukajlovics 1, Petrus 1, Bánfai 1, Tóvizi 1

GYŐR–MOSONMAGYARÓVÁR 34–18 (17–9)
Győr, Audi Aréna,
zárt kapuk mögött.
Győr:
Leynaud, Faluvégi 2, Kurtovic 2, Oftedal 5 (1), Edwige, Hansen 4, Fodor 2. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Kristiansen 5 (1), Amorim 4, Brattset, Lukács 4, Csekő 1, Nze Minko 5. Edző: Danyi Gábor
Mosonmagyaróvár:
Szemerey, Katona, Kovács P. 2, Tóth E. 4 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai 2. Csere: Herczeg, Fritz (kapusok), Gyimesi, Lancz 1, Hudák 1, Sirián 1, Holesová, Domokos 3, Stranigg Zs., Kellermann. Edző: Gyurka János
Jegyzőkönyv: mkcse.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik