Női kézi: az FTC német légiósai újra bajnokságot nyernének

Vágólapra másolva!
2021.09.24. 14:11
null
Emily Bölk, Alicia Stolle és Julia Behnke (balról jobbra) nagyon jól érzi magát a Ferencvárosnál (Fotó: Török Attila)
A női kézilabda NB I-ben szereplő FTC-Rail Cargo Hungaria három német játékosa, a beálló Julia Behnke, a balátlövő Emily Bölk és a jobbátlövő Alicia Stolle szerint nagyon motivált a csapat, amely a BL-ben is messzire juthat – a stregspiller.com készített interjút a három játékossal.


Az FTC három német légiósa 2020 nyarán érkezett a klubhoz, amellyel megnyerték az előző évadot az NB I-ben. A 2021–2022-es idényben sem adná ennél lejjebb a három légiós.

„Annak ellenére, hogy a Győr jelentősen erősödött, meg akarjuk védeni a címünket” – kezdte Emily Bölk.

„Nehéz lesz az idény, de nagyon motiváltak vagyunk, hogy folytassuk az eddigi sikeres szereplést. Különösen a BL-ben szeretnénk minél tovább jutni. Az előző évadban a Buducsnoszt elleni kiesés mélypontot jelentett, ám sokat tanultunk belőle, csapatként erősödtünk az itt szerzett tapasztalatokkal” – tette hozzá Julia Behnke.

Mindhárom játékos elmondta, hogy nagyon nehéz nekik a magyar nyelv, de a kommunikáció nagy része angolul történik a csapatnál. Emily Bölk többször is nyilatkozott már magyarul, ennek ellenére a legnehezebb nyelvnek tartja, amivel eddig találkozott.

Kiemelték, nagyszerű dolognak tartják, hogy rengeteg kézilabda-mérkőzést közvetítenek a magyar televíziók, amiben Németország előtt járnak – hazájukban elsősorban a férfi szakág találkozóit tűzik nagy számban műsorra.

A honi kézilabda infrastruktúráját is alig győzték dicsérni.

„Nagy különbség van Németországhoz képest, ha megnézzük az általános körülményeket. Magyarországon szinte minden csapatnak saját arénája van, míg Németországban gyakran iskolai tornatermekben edzenek” – árulta el Julia Behnke.

Emily Bölk hozzátette, az NB I-ben szinte minden kézilabdázó profi, ami szintén nagy különbség a német bajnoksággal szemben.

A magyar pontvadászat erőssége kapcsán Alicia Stolle mondta el a véleményét.

„Természetesen találkozunk olyan csapatokkal, amelyeket nagy különbséggel legyőzünk – ez a Bundesligában is így volt. Aztán vannak kulcsfontosságú találkozók, mint a Győr elleniek, valamint néhány másik együttes, amelyekkel szoros hatvan percet játszunk.”

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR

3. FORDULÓ
SZOMBAT
A-CSOPORT
16.00:
Rosztov-Don (orosz)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Rosztov-Don (orosz) 2 2 56–51 +5 4
2. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 2 1 1 58–52 +6 3
3. Borussia Dortmund (német) 2 1 1 59–54 +4
3
4. Podravka (horvát) 2 1 1 56–55 +1 2
5. Brest Bretagne (francia)
2 1 1 50–49 +1 2
6. Team Esbjerg (dán) 1 1
1 45–47 –2
2
7. CSM Bucuresti (román) 2 2 48–52 –4 0
8. Buducsnoszt (montenegrói) 2 2 51–63 –12
0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik