Női kézi: az FTC a horvát bajnokot, az ETO az Alba Fehérvárt győzte le

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 19:18
null
Angela Malestein 6 gólt szerzett a horvát bajnok ellen (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria 37–33-ra legyőzte a házigazda Podravka Koprivnicát a horvátországi Kaproncán rendezett felkészülési torna 3. helyéért rendezett mérkőzésén. A fináléban a Krim Ljubljana 36–24-re ütötte ki a Siófokot. A Győri Audi ETO KC 30–23-ra nyert az Alba Fehérvár ellen Balatonfüreden.


AZ FTC javított a pénteki, Krim Ljubljana elleni vereséget követően. A horvát Podravka Koprivnicát négy góllal győzte le, a Ferencváros legeredményesebb játékosa a 6 találatig jutó Angela Malestein lett. Elek Gábor együttese ennek köszönhetően a 3. helyen végzett a kaproncai felkészülési tornán.

A döntőben a Siófoknak esélyese sem volt a nyáron nagyon megerősödött szlovén Krim Ljubljana ellen. A szlovén bajnok a félidőben hét góllal vezetett, végül tizenkét gólos különbséggel nyert.

A Győr Balatonfüreden játszott felkészülési mérkőzést az Alba Fehérvár ellen. Az immár új csapatkapitány, Anne Mette Hansen által vezetett ETO-t meg tudta szorítani a székesfehérvári gárda. Ambros Martín csapata 24–21-re vezetett az 53. percben, de a végjátékot jobban bírva, hétgólos győzelmet aratott.

„Hasznos mérkőzés volt számunkra, hiszen már mindenki itt volt a keretből. Folyamatosan próbálunk ki új dolgokat, és építjük be a csapatba a később csatlakozó játékosokat. Jó játékot játszottunk, de természetesen van még mit gyakorolni. Folytatjuk tovább a felkészülést a tervezett módon” – mondta el a találkozót követően Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője a klub honlapján.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KAPRONCA
A 3. helyért:

Podravka Koprivnica (horvát)–FTC-Rail Cargo Hungaria 33–37 (16–21)
Ld:
Bazaliu 7, ill. Malestein 6.
A döntőben:
Krim Ljubljana (szlovén)–Siófok 36–24 (21–14)

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONFÜRED
Győri Audi ETO KC
–Alba Fehérvár 30–23 (14–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik