Pena (balra) az Esbjerg játékosaként játszott a Fradi ellen a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)

Az Esbjergnek azért volt szüksége novemberben erősítésre, mert sérülések és családalapítás miatt több játékosa is kiesett belső posztokon, így lecsaptak a Siófokról távozó Nerea Penára. A 31 éves spanyol válogatott irányító megszerzését szponzorok tették lehetővé. A dánok a közelmúltban aztán leigazolták Henny Reistadot és a kapuba Dinah Eckerlét, ezzel a játékosokra fordítható anyagi keretük végére értek.

„Jó döntés volt, hogy a mostani idényre megszereztük Nerea Penát, amihez a szponzori körünk biztosította az anyagi fedezetet. Biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralevő részében hozzájárul szakmai céljaink eléréséhez. A személyében egy kiváló játékos érkezett a dán bajnokságba, a legjobbakat kívánjuk neki, és meg vagyunk róla győződve, hogy hamarosan megtalálja az új csapatát” – kommentálta az elnökség döntését Bjarne Pedersen elnök a regionális JydskeVestkysten lapnak.

Jesper Jensen vezetőedző támogatta a vezetőség jövő évi keretről hozott döntését, amelynél az anyagi lehetőségeket is figyelembe kellett venni, ugyanakkor a holland válogatott Estavana Polman örült volna Pena maradásának.

A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a norvég Vipers ajánlatot tehet Penának. Ha náluk kötne ki a spanyol irányító, akkor tulajdonképpen klubot cserélnének Reistaddal.

Ha azt vesszük, hogy Pena hosszú éveket töltött a spanyol Itxakóban, majd a Ferencvárosban, most  elég zaklatott időszakát éli a karrierjének.