Női kézi: az Esbjergnek nem fér bele Pena megtartása

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.11. 18:50
null
Pena (balra) az Esbjerg játékosaként játszott a Fradi ellen a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A dán Esbjerg női kézilabdacsapatánál úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak az idény közben Siófokról érkező Nerea Penával.

Az Esbjergnek azért volt szüksége novemberben erősítésre, mert sérülések és családalapítás miatt több játékosa is kiesett belső posztokon, így lecsaptak a Siófokról távozó Nerea Penára. A 31 éves spanyol válogatott irányító megszerzését szponzorok tették lehetővé. A dánok a közelmúltban aztán leigazolták Henny Reistadot és a kapuba Dinah Eckerlét, ezzel a játékosokra fordítható anyagi keretük végére értek.

„Jó döntés volt, hogy a mostani idényre megszereztük Nerea Penát, amihez a szponzori körünk biztosította az anyagi fedezetet. Biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralevő részében hozzájárul szakmai céljaink eléréséhez. A személyében egy kiváló játékos érkezett a dán bajnokságba, a legjobbakat kívánjuk neki, és meg vagyunk róla győződve, hogy hamarosan megtalálja az új csapatát” – kommentálta az elnökség döntését Bjarne Pedersen elnök a regionális JydskeVestkysten lapnak.

Jesper Jensen vezetőedző támogatta a vezetőség jövő évi keretről hozott döntését, amelynél az anyagi lehetőségeket is figyelembe kellett venni, ugyanakkor a holland válogatott Estavana Polman örült volna Pena maradásának.

A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a norvég Vipers ajánlatot tehet Penának. Ha náluk kötne ki a spanyol irányító, akkor tulajdonképpen klubot cserélnének Reistaddal.

Ha azt vesszük, hogy Pena hosszú éveket töltött a spanyol Itxakóban, majd a Ferencvárosban, most elég zaklatott időszakát éli a karrierjének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik