Női kézi: Ana Gros és Yvette Broch is visszatér Győrbe – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.06.10. 15:01
null
Ana Gros az ETO-ban folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)
A szlovénok klasszis jobbátlövője, Ana Gros a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO-hoz igazolt, csakúgy, mint a holland beálló, Yvette Broch – írja a klub honlapja.


A 31 éves Gros 2010 és 2012 között már volt az ETO játékosa. A jobbátlövő idén márciusban igazolt a szlovén Krim Ljubljanához, miután az orosz-ukrán háború miatt elhagyta a CSZKA Moszkvát. A BL 2021–2022-es kiírásában 71 gólt szerzett.

Ezt megelőzően a francia Brest Bretagne és a Metz játékosa volt, valamint megfordult a német Thüringer HC-ben.

„Még pályafutásom legelején játszottam Győrben, és két magyar bajnoki és két Magyar Kupa győzelmet ünnepelhettem a csapattal. Sok szép emlékkel távoztam akkor, és most visszatérek Győrbe, hogy még több sikert érhessek el a zöld-fehér együttessel. Nagyon várom már a közös munkát a csapattal, és maximálisan azon leszek, hogy legjobb tudásom szerint segítsem csapatomat a kitűzött célok elérésében” – árulta el Ana Gros, aki két évre írt alá.

A beálló Yvette Broch 2015 és 2018 között volt az ETO játékosa, majd két év szünetet tartott a pályafutásában. A 2021–2022-es évadban a Metz kézilabdázója volt, az előző idényben a román CSM Bucuresti-et erősítette. Egy plusz egy évre írt alá.

„Igen, a hír igaz, nyártól újra csatlakozom a Győri Audi ETO KC-hoz. Rengeteg szép emlék köt Győrhöz, hiszen pályafutásom legnagyobb klub sikereit itt értem el. Boldog vagyok, hogy újra ebben a csodálatos egyesületben kézilabdázhatok. Ígérem, hogy minden energiámmal, erőmmel azon legyek, hogy a kitűzött céljainkat közösen elérhessük” – mondta el a klub honlapján Broch.

A Győr kerete végleges a következő évadra, a névsort két fiatal tehetség Farkas Júlia és Ogonovszky Eszter egészíti ki.

Az ETO korábban a dán kapus, Sandra Toft (Brest Bretagne) és honfitársa, a balátlövő Lina Haugsted (Viborg) igazolását jelentette be.

A Győr kerete a 2022–2023-as évadra (Fotó: gyorietokc.hu)
A Győr kerete a 2022–2023-as évadra (Fotó: gyorietokc.hu)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik