Női kézi: Amorim Edwige-zsel együtt Rosztovba tart – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 12:01
null
Eduarda Amorim (balra) és Béatrice Edwig nyártól Rosztovban lehetnek csapattársak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Kisalföld információi szerint Eduarda Amorim az idény végén mégsem vonul vissza a kézilabdától, hanem Győrből az egyik legnagyobb BL-riválishoz, a Rosztov-Donhoz igazol – a francia beállóval, Béatrice Edwige-zsel együtt.

 

A megyei lap megbízható forrására hivatkozva számol be az évtized legjobbjának megválasztott brazil balátlövő esetleges klubváltásáról, ami annak tükrében nagy meglepetés lenne, hogy a korábbi hírek arról szóltak, Amorim az idény végén visszavonul. Úgy tudjuk, az információnak van alapja. A 34 éves világbajnoki kiválóság 2009 óta játszik Győrben, kisebb vádlisérülése miatt jelenleg nem bevethető.

A Kisalföld hozzáteszi, Amorimhoz hasonlóan az ETO francia beállója, Béatrice Edwige is a Rosztovhoz igazolhat. A világ- és Európa-bajnok játékos nem hosszabbít szerződést a Bajnokok Ligája címvédőjénél, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy ő is Oroszország felé veszi az irányt.

Helyére a regionális újság értesülései szerint a Minaur Baia Mare svéd beállója, az Eb-bronzérmes Linn Blohm érkezhet Győrbe – erről a ProSport információira hivatkozva január végén már mi is beszámoltunk. Ugyanakkor román sajtóhírek szerint Crina Pinteával sem szakadtak még meg a tárgyalások.

Az ETO az új szezonra eddig a montenegrói Jelena Deszpotovics, a dél-koreai Rju Eun Hi, valamint két ferencvárosi játékos, Háfra Noémi és Schatzl Nadine átigazolását jelentette be. A csapatot nyártól a Siófokra távozó Danyi Gábor helyett ismét Ambros Martín irányítja majd – igaz, a Kisalföld szerint még nem írták alá a szerződést a felek.

A GYŐRI ETO EDDIG ISMERT KERETE A 2021–2022-ES IDÉNYRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik