Női kézi: a román szövetség minden brassóit felfüggesztett

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 06:31
null
Simona Gogirla (jobbra) a lányával
Meg sem várta a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) döntését a doppingolással vádolt brassói játékosok ügyében a Román Kézilabda-szövetség (FRH), amely szerdán ideglenesen felfüggesztette a Corona teljes keretének játékjogát a Nemzeti Ligában.

Bár egyelőre csupán hét brassói kézilabdázó (Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopataru és Natasa Nolevszka) ismerte be, hogy intravénás lézerkezelést kapott, a FRH fegyelmi bizottsága azokat a játékosokat is eltiltotta, akiket csupán szerdára idézett be az ANAD.

Két játékos, Andreea Chiricuta és Alicia Maria Gogirla egyértelműen tagadja, hogy valaha is járt a kezelést végző klinikán. Utóbbi mindössze 16 éves, ezért édesanyja, a 2004 és 2007 között Győrben játszó Simona Gogirla be akarja perelni a lánya személyiségi jogait megsértő ANAD-ot és FRH-t.

Elmagyaráztam az ANAD embereinek, hogy a lányom nem részesült ilyen kezelésben. Mivel kiskorú, szülői engedélyre van szükség bármilyen orvosi beavatkozáshoz. Harminc évig dolgoztam a kézilabdáért, nevet szereztem magamnak, és most a lányomat doppingolónak tekintik” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak a korábbi válogatott átlövő, aki hiába kérte az ANAD-ot, hogy kezeljék bizalmasan a lánya ügyében zajló vizsgálatot. Mivel ez nem történt meg, Simona Gogirla kártérítést követel a bukaresti doppingügynökségtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik