Női kézi: a rangadó előtt kapta el a koronavírust a CSM Bucuresti edzője és öt játékosa

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 14:14
Adrian Vasile edző és öt játékos is koronavírus-fertőzött a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatánál, alig két nappal a SCM Ramnicu Valcea elleni bajnoki rangadó előtt. Valamennyiüknél a szombati, Metz elleni Bajnokok Ligája-találkozó utáni hazatérés után jelentkeztek a betegség tünetei, és ezt hétfői tesztelésük is megerősítette, ezért a bukaresti klub kedden teljes keretét teszteltette.

A nemrégiben román szövetségi kapitányban kinevezett Vasile mellett Denisa Dedu, Raluca Sandulache, Andrea Klikovac, Bianca Bazaliu és Stefania Stoica is karanténba került.

Mivel a kieső játékosok közül hárman is alig játszó fiatalok, a CSM-nek leginkább edzője elvesztése fájhat a csütörtöki rangadó előtt, amelyet a sepsiszentgyörgyi buborékban rendeznek majd. Bár a román élvonal versenyszabályai közé novemberben beiktattak egy olyan lehetőséget, hogy a nemzetközi kupákban is szereplő csapatok, akik az előző tíz napban pályára léptek, kérhetnek halasztást, eddig egyetlen csapat sem élt ezzel a lehetőséggel. Ugyanis a bajnokságból eddig csak kilenc forduló ment le, így előfordulhat, hogy az amúgy is megcsúszott versenynaptárban már nem akad szabad időpont a pótlásra, és akkor a halasztást kérő klub játék nélkül elveszti az adott találkozót.

Októberben, amikor még nem lehetett halasztást kérni, a Valcea kilenc fertőzött játékosa nélkül játszott négy mérkőzést – és ekkor szenvedte el egyetlen vereségét is (31-32 a nagybányai Minaur ellen). Épppen emiatt a 21 pontos Valcea jelenleg csak harmadik a táblázaton, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott, mint a százszázalékos CSM (27) és a Minaur (22). Bukaresti sajtóhírek szerint a CSM nem kér halasztást, így csütörtökön lejátszák a BL nyolcaddöntőiben is szembekerülő két román topcsapat idei első összecsapását.

A bukaresti klub kedden egy új igazolást is bejelentette a következő idényre: Ema Ramuszovics montengerói beálló a Buducsnoszt Podgoricától szerződik a CSM-hez. A Prosport portál értesülései szerint a már korábban ismertetett norvég játékosok (Malin Aune és Emilie Hegh Arntzen) és Ramuszovics mellett a CSM vezetése még két kapus, egy beálló és egy átlövő szerződtetését tervezi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik