Női kézi: a Metz világbajnok beállója Győrben folytatja – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 21:46
null
Béatrice Edwige Győrben folytathatja (Fotó: AFP)
Francia sajtóhírek szerint a Metz női kézilabdacsapatának világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes beállója, Béatrice Edwige a nyártól a Győri Audi ETO-ban folytathatja pályafutását.

 

A Metz éppen ma jelentette be a dán Louise Burgaard megszerzését, ám a Le Républicain Lorrain információja szerint egy fontos távozója is lehet a csapatnak, ugyanis Béatrice Edwige közel van ahhoz, hogy aláírjon a Győrhöz.

A 30 éves beálló a francia válogatott védelmének oszlopa, de támadásban is megbízható teljesítményre képes. A hírt a francia sportnapilap, a L'Équipe is átvette, hozzátéve, hogy Edwige és a Győr már több hónapja tárgyalásban áll, de most megszületett az egyezség a nyári átigazolásáról. Jelenlegi szerződése 2020-ig szól Metzben, így a klubjának megfelelő pótlás után is kell néznie.

Edwige megszerzése valószínűleg tényleg azt jelenti, hogy a szezon közben kivásárolt román Crina Pintea csak a nyárig marad a győri csapatnál, utána a korábbi román híreknek megfelelően jó eséllyel a CSM Bucuresti-ben folytatja.

Edwige-nek legalább egy francia válogatott társa biztosan lesz Győrben, hiszen Amandine Leynaud a közelmúltban egyezett meg újabb egy szezonról a magyar klubbal. A legalább egy pedig arra utal, hogy a lap továbbra is úgy számol, a holland Nycke Groot távozik az idény végén, s a helyén a jelenleg a Siófokot erősítő Estelle Nze Minkót látnák a legszívesebben az ETO-nál. A francia irányító várhatóan a héten ad választ a Győrnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik