Női kézi: a Larvik kiütésével tornagyőztes az FTC

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 13:31
null
Laura Steinbach, az FTC nyári szerzeménye három gólt szerzett (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Folyamatosan javuló játékkal, a legjobb teljesítményt a BL-döntős Larvik ellen nyújtva az FTC-Rail Cargo Hungaria nyerte az Elek Gyula-kupa elnevezésű nemzetközi női kézilabdatornát a Népligetben. A zöldek 34–22-re múlták felül a norvégokat az első helyről döntő összecsapáson.

Az FTC–Larvik mérkőzés előtt az ünnepélyes kezdődobást Rédli András, a magyar klub friss világbajnok párbajtőrözője végezte el. A Fradi az Abramovics – Kovacsicz, Tomori, Szucsánszki, Cifra, Zácsik, Vérten összeállításban kezdte a meccset, és bár a népligetiek szerezték az első gólt, utána a Larvik 4–1-re meglépett. Különösen a beálló, Isabel Blanco semlegesítése okozott sok gondot az egész találkozó során.

A kapuban Alena Abramovics elkapta a fonalat, és 6–6-nál sikerült utolérni a norvégokat, majd 9–8-ra már újra a Fradi vezetett. A vendégek sok ziccert kihagytak, ez is közrejátszott abban, hogy sikerült négytalálatos előnyt kiharcolni, ami a szünetre is megmaradt (15–11). Pedig látszódott, hogy a Larvik is komolyan veszi a meccset, több kemény összecsapás volt a játékosok között, a félidő hajrájában Sulland és Szucsánszki „páros gyakorlata” ért kiállítást mindkét fél részére.

Elek Gábor együttese folyamatosan javuló játékot nyújtott a tornán, a Larvik ellen már a védelem is jobban összeállt, ez biztató lehet a szeptember közepi, sorsdöntő BL-selejtező előtt. Az igazsághoz tartozik, hogy míg az egyik oldalon Abramovics parádézott a kapuban, addig az ellenfélnél a Legangert és Rantalát helyettesítő Alma Hasanic alig találkozott a labdával.

A magyar csapat vezetőedzője folyamatosan forgatta együttesét a második játékrészben is, az utolsó negyedórához érve mégis meglett a közte tíz. Ekkorra eldőlt, hogy csak a különbség lesz a kérdés a hajrában, a norvégok játékában már nem volt benne a fordítás lehetősége. A Fradi végül 34–22-es győzelemmel nyerte meg a kupát.

Előtte a két nyeretlen csapat, a Siófok és a Rosztov egymás között döntött a harmadik hely sorsáról. A Balaton parti-együttes a második félidő közepén még vezetett is, de a hajrát nem bírta, így az oroszoké lett a harmadik hely.

Az eredményhirdetés után közönségtalálkozóval zárult a kétnapos torna.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
ELEK GYULA-KUPA (NÉPLIGET)
DÖNTŐ
FTC–Larvik (norvég) 34–22 (15–11)
G:
Szucsánszki, Tomori 5-5, Szekerczés, Vérten 4-4, Steinbach, Such, Szamoránsky, Zácsik 3-3, Kovacsicz 2, Cifra, Szarka, ill. Blanco 6, Edin 4, N. Mörk 3, Riegelhuth-Koren, L. Löke 2-2, Bjaaland, Breivang, Hammerseng, Kristiansen, Sulland 1-1.
A HARMADIK HELYÉRT

Siófok–Rosztov-Don (orosz) 18–25 (10–11)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
FTC–Rosztov-Don 30–28 (16–13)
Siófok–Larvik 33–40 (16–20)
Larvik–Rosztov-Don 31–26 (16–13)
FTC–Siófok 35–31 (17–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik