Női kézi: a japánok boldogok, hogy a magyarokkal edzhetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 13:39
null
Ulrik Kirkely szövetségi kapitány tartalékos kerettel jött Magyarországra (Fotó: AFP)
Hétfő óta Balatonbogláron edzőtáborozik a magyar női A- és B-válogatott, előbbi az idei világbajnokság házigazdájával, Japánnal zárja majd a hetet vasárnap, Siófokon. A távol-keleti csapat most kezdi meg a felkészülését; Ulrik Kirkely szövetségi kapitány elmondta, a keretük ugyan hiányos, de játékosai számára már az is fantasztikus lehetőség, hogy együtt edzhetnek a magyarokkal.

 

 

„Szeretnék kipróbálni néhány új játékost, és azoknak is lehetőséget adni, akik régen voltak velünk a válogatottnál – nyilatkozta a daniasport.hu-nak Ulrik Kirkely, aki 2016 óta vezeti Japán női kézilabda-válogatottját. – Sajnos a japán bajnokcsapat, a Hokkoku Bank nem engedte el a játékosait erre az összetartásra. Többen sérüléssel bajlódnak, egyik legjobbunk, Ikehara Ajaka, a Nyköbing jobbszélsője például térdszalagszakadás miatt nem tarthatott velünk. Azok közül, akiket figyelembe vennék a világbajnokságon, illetve az olimpián, legalább 10-12 játékosom hiányzik a mostani keretből.”

A szakember, aki korábban a bahreini és a szaúdi férfiválogatott kapitánya, illetve a dán női nemzeti együttes másodedzője is volt, úgy fogalmazott, a vasárnapi mérkőzéssel kezdődik meg számukra az igazi felkészülés a hazai rendezésű, november 30-án kezdődő világbajnokságra.

„Boldogok vagyunk, hogy a magyar válogatott ellen játszhatunk, de már annak is örültünk, hogy együtt edzhettünk a csapattal” – tette hozzá.

A MAGYAR A-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác)
Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta
Kapusedző: BAKOS István

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24., vasárnap (Siófok)
15.15:
MAGYARORSZÁG–JAPÁN (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik