Női kézi: a Győr beállója sérülten tért vissza, hosszabb kihagyás elé néz

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.10.17. 12:41
null
Pinteára hosszabb ideig nem számíthatnak Győrben (Fotó: Török Attila, archív)
Hosszú hetekig nem számíthat Crina Pintea játékára a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A 31 éves román válogatott beálló sérülten tért vissza magyar klubjához, ahol a csapatorvos igazolta, részleges izomszakadása van.

Pintea az Ausztria elleni Eb-selejtező első félidejében sérült meg, majd Győrbe visszaérkezve Balogh Péter csapatorvos vizsgálta meg.

„Kivizsgálása során a mérkőzés után helyben készített MRI-vizsgálatnak és a klinikai képnek megfelelően a lábszár hátsó izomcsoportjának részleges szakadása volt igazolható. Műtét nem szükséges, komplex konzervatív kezelését már meg is kezdtünk, de sajnos hosszú távú rehabilitáció vár rá, legkorábban 6-8 hét múlva várható a pályára lépése” – mondta a csapatorvos a klub honlapjának.

Pintea – akinek ezzel erősen kérdésessé vált a decemberi világbajnokságon való részvétele – már nem utazott el az Odense elleni vasárnapi BL-mérkőzésre, azonban Ambros Martínnak így is két válogatott játékos áll rendelkezésére (Linn Blohm és Kari Brattset) beállóposzton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik