Női kézi: a ferencvárosi Pena számára véget ért az idény

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.11. 10:09
Ebben a szezonban már nem léphet pályára Nerea Pena, a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében százszázalékos FTC-Rail Cargo Hungaria spanyol légiósa.

A világbajnoki bronzérmes átlövő jobb térde az orosz Zvezda Zvenyigorod elleni vasárnapi, dabasi mérkőzés első félidejében sérült meg, és hordágyon kellett levinni. Ezt a térdét korábban már műtötték, emiatt nem vehetett részt – többek között – a londoni olimpián sem.

Kökény Beatrix ügyvezető igazgató a távirati irodának hétfőn elmondta: a vizsgálatok alapján Pena térdében elszakadt az elülső szalag, és a műtét során kiderül, milyen egyéb beavatkozásra lesz majd szükség.

„Az biztos, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára. Előreláthatóan 6-8 hónapig tart a felépülése” – jelentette ki Kökény.

Az FTC a BL középdöntőjében előbb nyert a végső sikerre is esélyesnek tartott román Valcea otthonában – Pena tízszer volt eredményes –, vasárnap pedig a Zvenyigorod ellen is begyűjtötte a két pontot. Vasárnap a szintén hibátlan szlovén Krim Ljubljana lesz a vendég Dabason.

A zöld-fehér gárda továbbra sem számíthat másik kulcsjátékosára, Zácsik Szandrára sem, ő vélhetően április végén térhet vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik