Női kézi: a dánok is elköszöntek szövetségi kapitányuktól

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.01.09. 10:28
null
Klavs Bruun Jörgensen a tavaly decemberi világbajnokságon (Fotó: AFP)
A Dán Kézilabda-szövetség szerdán szerződést bontott a női válogatott szövetségi kapitányával, Klavs Bruun Jörgensennel – derült ki a szervezet hivatalos honlapjáról.

 

Klavs Bruun Jörgensen négy és fél éves kapitányi időszakában Dánia egyetlen érmet sem nyert világversenyen – a 2016-os Eb-negyedik hely volt a csúcs –, így a felek arra jutottak, hogy hiába mondható sikeresnek a kapitány csapatépítése, „az érmekben mérhető néhány százalékot” már nem tudta hozzátenni a produkcióhoz, ezért közösen és fájó szívvel úgy döntöttek: elválnak útjaik.

A dán válogatott sem a 2018-as Európa-bajnokságról (8. hely), sem a 2019-es világbajnokságról (9. hely) nem jutott olimpiai kvótához, sőt a márciusi olimpiai selejtezőben sem szállhat harcba a tokiói részvételért.

Dánia decemberben – Norvégiával közösen – női Európa-bajnokságot rendez, a cél egyértelműen az éremszerzés, ám hogy ki lesz a kapitány, még nem tudni.

A népszerű dán portál, a tv2.dk közönségszavazást írt ki a témában, és a bedobott hat jelölt egyike Kim Rasmussen, akit a napokban menesztettek a magyar válogatott éléről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik