Női kézi: a CSM kivásárolná a Győri ETO kapusát – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.05. 09:39
null
A románok szerint Laura Glauser Bukarestbe igazolhat (Fotó: Török Attila)
A francia válogatott adhatja a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának gerincét a következő idényben, miután az Eurosport romániai honlapja szerint a román csapat szeretné kivásárolni a Győri Audi ETO kapusát, Laura Glausert.

A néhány napja a két klub közötti beállóscserét (Yvette Broch visszatér Győrbe, míg Crina Pintea pedig Bukarestbe) is megjósoló szerző szerint Glauser több játéklehetőségért igazolna a CSM-hez, amely 35 ezer euróért vásárolná ki a kapust.

A Győrnél a következő idényben a norvég Silje Solberg mellett a Bresttől érkező dán Sandra Toft áll majd a kapuban, a CSM-nél viszont csak a norvég Marie Davidsen marad a posztra, miután a horvát Jelena Grubisic visszavonul, a holland Tess Wester pedig gyereket vár. Időközben a bukarestiek a svéd Evelina Erikssont is megszerezték a Viperstől, így ismét három külföldi kapussal vághat neki a szezonnak, közülük egyértelműen Glauser lenne az első számú hálóőr.

A francia kapust a Grubisicéval megegyező, havi 12 ezer eurós fizetéssel csábítják Bukarestbe, ennél jobban csak Cristina Neagu (20 ezer euró) és a szintén most érkező francia irányító, Grace Zaadi (18 ezer) keres majd. Az Eurosport cikke szerint Glauser és Zaadi érkezését a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője után jelentheti majd be a román csapat.

Glauser lehetséges távozása azért is lenne meglepő, mert Győrben elkötelezték magukat a három kapusos modell mellett, ezzel is felkészülve egy esetleges sérülésre az egyik kulcsposzton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik