Adrian Vasilét jelölték román kapitánynak (Fotó: AFP)

 

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) elnöksége és a szakmai bizottság kedden Brassóban ülésezett, és utóbbi a szövetségi kapitány személyéről is szavazott. Burcea újabb szerződtetése ellen 12–5 arányban voksolt a testület, a nyolc új kapitányjelölt közül a legtöbb szavazatot Adrian Vasile, a Bajnokok Ligájában szereplő CSM Bucuresti edzője kapta – a második legtöbbet viszont éppen Burcea.

Alexandru Dedu, a FRH elnöke így elsőként Vasiléval fog tárgyalni, ám nem igazán szeretne újabb olyan szövetségi kapitányt, aki párhuzamosan klubedzőként is dolgozik (Burcea a SCM Craiova edzője is). „Nem értek egyet ezzel, de ha a szakmai bizottság így döntött, akkor ez lesz. Remélem, a hét végéig meg tudok egyezni egy új edzővel, mert ki kell jelölni a stábot, a stratégiát és megfelelően előkészíteni az olimpiai selejtezőt” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Dedu, aki azt várja az új edzőtől, hogy két hónap alatt orvosolja az Eb-n a 12. helyen végző román válogatott gondjait.

Az olimpiai selejtezőn Románia a podgoricai csoportban szerepel, a házigazda Montenegró, valamint Norvégia és Kazahsztán az ellenfele.