A Siófok korábbi beállója, Katarina Jezic a BL-címvédő Vipersnél folytatja az idény végéig (Fotó: Török Attila)

Kemény, mozgalmas időszak vár a norvég Vipersre, amely a bajnokság mellett a kupában és a Bajnokok Ligájában is várja a folytatást, a sorozatterhelés miatt pedig a horvát beállóval, Katarina Jeziccsel erősítette meg keretét az idény második felére.

„Régóta figyelemmel követjük Katarina Jezicet és örömmel számolhatok be róla, hogy csatlakozik a Vipershez. Ő egy igazi harcos, aki a pálya mindkét oldalán (támadásban és védekezésben) is kiváló, ugyanakkor más stílust képvisel, mint a keret másik két beállója” – mondta az új igazolásról az idény végén a dán Odenséhez távozó Ole Gunnar Gjekstad.

Az Európa-bajnoki bronzérmes, 83-szoros horvát válogatott Jezic 2012 és 2014 között a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát erősítette, majd egy-egy évet húzott le hazájában, a Lokomotiva Zagrebnél, illetve a román Baia Marénál (Nagybánya), mielőtt 2017-ben Siófokra igazolt volna. A Balaton-partiaktól 2022-ben távozott a BL-szereplő török Kastamonu Belediyesi GSK-hoz, melytől az idény közben távozik.

A horvát játékos ugyan csak az idény végéig szóló szerződést kötött a norvégokkal, nem kizárt, hogy a következő évadban is marad a csapatnál, mert a hírek szerint a Vipers norvég beállója, Hanna Yttereng visszavonul.