Nem alanyi jogon – Nagy Péter jegyzete

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 23:59

Ugyan márciust írunk, de a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában szeptember is lehetne, mert ahogy az ősszel, most is tizenhat csapat versenyez a legrangosabb kontinentális kupasorozatban. Az európai szövetség (EHF) már decemberben elhintette, hogy ha nem sikerül a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzéseknek március 4-ig új időpontot találni, minden együttes továbbjut a csoportkörből a kieséses szakaszba. Az ígéretét februárban be is váltotta az EHF, nem kis vihart kavarva a sportágban...

A versenykiírás módosításának legkevésbé a csoport második helyén végző, ezzel eredetileg automatikusan negyeddöntőbe jutó Telekom Veszprémnél örültek, mert így a magyar csapatnak két mérkőzéssel többet kell játszania a tervezettnél. Eközben a pont nélkül záró Zagreb a német Flensburggal került szembe a nyolcaddöntőben, annak ellenére, hogy a horvátokat kvázi „bucira” verték a B-csoportban. A másik, az A-jelű nyolcasból is továbbment a sereghajtó norvég Elverum, amely az idényben még hibátlan spanyol Barcával mérkőzik a „legjobb” tizenhat között.

Az eredeti kiírás szerint éppen e két gárdának nem kellene már versenyben lennie, én azonban cseppet sem bánom, mert így a világ legjobb játékosain kívül a mi két fiunkat, a zágrábi Leimeter Csabát és az elverumi Máthé Dominikot is láthatjuk még a BL-ben, ami a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottunk szempontjából egyáltalán nem mellékes. Szurkolok a srácoknak, ahogy az Alfredo Quintana tragikus halálát követően immár portói Székely Mártonnak is, aki szinte gondolkodás nélkül igent mondott a portugálok hívó szavára, amikor első számú kapusuk még a kórházi ágyon feküdt.

Továbbá annak is szurkolok, hogy a pályán, ne pedig a zöldasztalnál dőljenek el a mérkőzések. Az viszont intő jel, hogy a Zagreb csütörtöki BL-meccsét már most lefújták, miután Leimeteréknél ismét felütötte a fejét a vírus...

Én mindenesetre bepakoltam a táskámba, mert a helyszínről tudósítom a Mol-Pick Szeged és a német Kiel párharcának első felvonását.

Vagy inkább ne kiabáljam el?

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik