Mocsai: az év meccse lesz a visszavágó!

Vágólapra másolva!
2010.04.26. 09:21
null
Az első meccsen Gulyás (balra) és társai nem tudták megállítani a Barcát (Fotó: MTI/EPA)
Nehéz lesz, nagyon nehéz. Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata 33–27-re kikapott a Barcelonától a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A lerohanások után kíméletlen és sokkal több jó egyéni teljesítményt nyújtó katalánok sikere megérdemelt, a visszavágón óriási bravúr kell május elsején.

„Az első félidőben kiélezett csata folyt, tartottuk a lépést a hazaiakkal. Ez akkor is igaz, ha ziccerből nagyon sok gólt kaptunk, elkerülhető gólokat is, miután a Barca szélsői rendre lefutottak bennünket" – értékelt Mocsai Lajos, a Veszprém mestere a Nemzeti Sportnak.

KIKAPOTT A „VERHETETLEN” CIUDAD REAL HAMBURGBAN
A HSV legyőzte a 37 tétmeccsen veretlenségét megőrző Ciudad Realt, míg a német házicsatában a Kiel került előnybe - olvassa el rövid összefoglalónkat a másik két vasárnapi negyeddöntőről!

„Ekkor nagyon látszott, hogy a védekezésünket tovább kell keményítenünk. A második félidőben is volt gond a visszarendeződésünkkel, ráadásul újra sok biztos helyzetet kihagytunk. A félidő közepén átlövőink is rontottak. Hat gól hátrány nem ledolgozhatatlan, ha taktikai tervünket fegyelmezettebben megvalósítjuk, továbbjuthatunk. Az év meccse lesz a visszavágó."

A veszprémiek legjobbja, Renato Sulic úgy gondolja, a cserepad „hossza" döntő befolyással volt a negyeddöntőre.

„Óriási küzdelem volt, a Barca több cseréje eldöntötte a mérkőzést. A továbbjutásról azonban nem mondunk le, megpróbáljuk héttel megverni ellenfelünket a visszavágón" – bizakodott.

„Megvalósítottuk taktikai elképzeléseinket, sikerültek a lerohanásaink, ennek az előnynek elegendőnek kell lennie az elődöntőbe jutáshoz" – mondta Juanín García, akit képtelenek voltak megállítani a veszprémiek. A szélső elsősorban lerohanások után lőtte góljait – látványos volt sajnos a gyorsasági különbség. A Barcelona az összes indításos akcióját sikerrel fejezte be.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Barcelona-Veszprém BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Veszprém ma is megmutatta, hogy roppant erős, sokra hivatott, remekül felkészített csapat, amelynek fontos fegyvere az erőszakos, nehezen áttörhető védekezés. Igyekeztünk ügyelni gyors ellentámadásai megfékezésére, és megpróbáltunk minél több gólt lőni egykori kapusunknak, Dejan Pericsnek. A második meccset idegenben játsszuk, de ez nem feltétlenül hátrány a sportág legjobbjai között, akik otthon és idegenben majdnem azonos teljesítményre képesek. BL-ben együttesemnek a négy között a helye, a végső célja pedig, hogy öt év után újra megszerezze a trófeát. Magyarországra is győzni megyünk" – mondta Xavier Pascual, a Barca trénere.

„Azt kaptuk, amit vártunk is, többek között nagyon kemény veszprémi védekezést. Elértük célunkat, hatgólos előnyt szereztünk, és a visszavágóra is győzni megyünk. Óriási lesz a nyomás rajtunk, de ez motiváció lehet egy idegenbeli sikerhez" – kommentálta a meccset Nagy László, a Barcelona magyar légiósa.

„Amit elterveztünk, megvalósítottuk. Az első félidőben is végig vezettünk, a szünetben pedig megbeszéltük, két gólnál nagyobb különbséggel kell nyernünk, de így sem dőlt el a továbbjutás. Mocsai Lajossal nem tudtam beszélni a válogatottságomról, talán Veszprémben több időnk lesz" – tette hozzá.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona–MKB Veszprém 33–27 (17–15)
HSV Hamburg–Ciudad Real 26–22 (11–8)
Rhein-Neckar Löwen–THW Kiel 28–29 (13–15)
 TOVÁBBI EREDMÉNYEK
FÉRFI KÉZILABDA, EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
La Rioja (spanyol)–TBV Lemgo (német) 30–25 (13–11)
 
FÉRFI KÉZILABDA, KEK
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Gummersbach (német)–SA Pamplona (spanyol) 30–26 (14–12)
Steaua Bucuresti (román)–Granollers (spanyol) 32–28 (14–10)
 
FÉRFI KÉZILABDA, CHALLENGE-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Bologna United (olasz)–MMTS Kwidzyn (lengyel) 24–24 (10–11)
 
NŐI KÉZILABDA, EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Elda Prestigio (spanyol)–Bayer Leverkusen (német) 28–31 (14–16)
Továbbjutott: az Elda Prestigio, 55–54-ös összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik