Marko Vujin a BL-címvédő Kielhez igazol

Vágólapra másolva!
2010.10.13. 22:10
null
Vujin a Kielben folytatja (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Korábban beszámoltunk arról, hogy Marko Vujin, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának szerb klasszisa a német THW Kiel csapatában folytathatja pályafutását. Mostanra a klubváltás hivatalossá vált, ugyanis a Kiel hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vujin a 2012–2013-as szezontól kezdődően három évig a klubot erősíti.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült Marko Vujint szerződtetnünk, hiszen a mi feladatunk az, hogy a jövőben ránk váró feladatokra is megerősítsük a THW Kielt. Vujin előtt hatalmas jövő áll, amelyet közösen szeretnénk alakítani" – nyilatkozta a Kiel honlapjának Uli Derad, a német klub ügyvezetője.

A világ egyik legjobb balkezes átlövője a 2012–2013-as szezontól kezdve erősíti majd a Bajnokok Ligája címvédőjét, amellyel hároméves szerződést köt.

A 25 éves szerb játékos 2003-ban érkezett Magyarországra, a Dunaferrnél eltöltött évek után 2006-ban lett az MKB Veszprém játékosa. A veszprémi együttessel három bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert, ezenkívül 2008-ban a KEK-et is megnyerte csapatával.

Vujin veszprémi szerződése 2012-ig szól, ez azt jelenti, hogy a Kiel ingyen szerzi meg a jobbátlövőt, ha az kitölti kontraktusát. Kérdés, hogy a klubváltás bejelentése milyen hatással lesz Vujin veszprémi jövőjére.

A Kiel honlapja bejelentette Vujin szerződtetését
A Kiel honlapja bejelentette Vujin szerződtetését

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik