Löke: Bízom a sikerünkben a Metz ellen

Vágólapra másolva!
2011.10.09. 10:41
null
Löke szerint a dániai vereség nem tragédia (Fotó: Fuszek Gábor – archív)
Heidi Löke, a Győri Audi ETO KC norvég beállósa úgy véli, a dániai vereség a Bajnokok Ligája-nyitányon már a múlt, nem érdemes rágódni rajta. A vasárnapi, a francia Metz elleni hazai összecsapáson akkor sem szabad megijedni, ha hátrányba kerül a csapat, hiszen, ha a győriek élvezik a meccset, örömmel kézilabdáznak, a győzelem sem marad el.

– Kezdhetnénk a múlt hét végi mérkőzéssel?
– Volt meccs a múlt héten?

– A Randers elleni.
– Fogalmam sincs, miről beszél.

– A dániai vereségről...
– Ó, azt már el is felejtettem!

AZ ALCOA MA IS JÁTSZIK
Az Alcoa már ma 18 órakor (Tv: Sport1) lejátssza a visszavágót a Fram ellen a női kézilabda KEK-ben, mivel az izlandi csapat lemondott a pályaválasztói jogáról. Az első meccsen 31–22-re győzött a magyar csapat szombaton Fehérváron, így jó eséllyel bejut a legjobb 24 közé.

– Alig hiszem. De értem, miért mondja.
– Akkor jó. Higgye el, az is csak egy meccs volt a sok közül, csak éppen semmi sem jött össze nekünk. Nehéz megítélni, hogy a most vasárnapi ellenfelünk, a francia Metz jobb csapat-e, mint a Randers, de az biztos, hogy keményen dolgoztunk a héten azért, hogy ne ismétlődjön meg, ami Dániában történt.

– Ha véletlenül mégis visszaemlékezne, mit mondana, nehezebb meccs volt, mint várták?
– Tudtuk mi, hogy nem lesz könnyű, de főleg magunktól vártunk többet.

– Önnek különösen meg kellett szenvednie, mert ütötték-vágták a dánok. A kemény védekezéssel semlegesítették valamelyest, viszont cserébe reklamálhatott volna néhány hétméterest.
– Sosem szoktam. Nem érdekelnek a bírók, nem pazarolom az energiámat arra, hogy azon dühöngjek, mit ítélnek, hiszen úgysem tudom befolyásolni őket. Ha szokatlan felfogásban vezetik a meccset, ahhoz kell alkalmazkodni, még ha nehéz is, mint Dániában volt.

– A jobb alkalmazkodáson kívül mit kell még másképp csinálniuk?
– Jobban össze kell zárnunk védekezésben, hatalmas helyet hagytunk egymás között a falban. És a lerohanások terén is előrébb kell lépnünk, éberebbnek, pontosabbnak kellene lennünk, mert ez nagy erősségünk lehetne, elvégre kiemelkedően gyors és kreatív játékosokból áll a csapat.

– Érdekes, hogy a dániai pocsék kezdést nem említette.
– Nyilván nem árt, ha a Metz ellen nem kerülünk az elején hatgólos hátrányba, de nem ez a legfontosabb. Nézze, nálam jobban kevesen utálnak vesztésre állni, és valóban lényeges, hogy az első pillanattól kezdve koncentráljunk, odategyük magunkat, de türelmesnek kell lennünk, nem szabad pánikba esnünk. Tudom, hogy mindenki ezt szokta mondani, de egy mérkőzés tényleg hatvan percig tart – annyi alatt kell megnyerni. Én azt szeretném, ha élveznénk a meccset, jól éreznénk magunkat a pályán, még akkor is, ha egy kis időre éppen hátrányban vagyunk, ha ez sikerül, aligha lesz baj.

– A Randers ellen úgy tűnt, nem sikerült.
– Kikaptunk, de ez nem tragédia. Emlékezzen vissza, tavaly a Larvikkal kétszer is kikaptunk, a Valcea mellett a Győr is megvert minket, ráadásul nem is akárhogy, aztán mégis egészen jól végződött a szezonunk.

– Mondhatjuk... Amúgy a Metz verhető társaság?
– Ha az első perctől az utolsóig úgy játszunk, ahogyan tudunk, és ahogyan elvárjuk magunktól, nagyon jó eredményt érhetünk el. Ettől még erősek, képzettek a franciák, úgyhogy fel van adva a lecke – együtt, csapatként kell küzdenünk a sikerhez. Nüánszok is fontosak lehetnek, szóval harcolnunk kell minden labdáért. De szerintem ezzel sem lesz gond. Bízom a sikerünkben.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Győri Audi ETO KC–Metz Handball (francia) 15.00 (Tv: Digi Sport)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Hypo NÖ (osztrák, Temes Bernadett, Rédei-Soós Viktória)–Randers (dán) 28–29 (19–14)
AZ ÁLLÁS
1. Randers 2 2 0 0 58–51 4
2. Metz 1 1 0 0 30–21 2
3. Győr 1 0 0 1 23–29 0
4. Hypo 2 0 0 2 49–59 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik