Löke: A pályán nem számít majd a barátság!

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.05.01. 18:22
null
Löke (jobbra) az elődöntőben szurkolt a Larviknak, de a döntőben nem ismer kegyelmet (Fotók: Mirkó István)
Két győri játékos számára is különleges lesz a Larvik elleni Bajnokok Ligája-döntő, Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen ugyanis korábbi csapat-, illetve válogatottbeli társai ellen lép pályára. A norvég beálló szerint a pályán nem számít majd a barátság, míg a kitűnő hálóőr elmondta, nem szabad a középdöntőbeli meccsekből kiindulni. Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője nem revánsra készül a fináléban, míg Danyi Gábor másodedző az elődöntőbeli vereség jótékony hatásáról beszélt.

„Nem vagyok ideges a döntő előtt, egyébként sem szokásom, ezek a legjobban várt a meccsek a szezonban, ki kell élveznünk őket" – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak Heidi Löke, aki megszakítással közel öt évet játszott a Győri ETO BL-döntőbeli ellenfelénél, a norvég Larviknál.

Az elődöntőben nagyon szurkoltam a Larviknak, biztos voltam benne, hogy ott lesz a fináléban. Korábban bizonyította már, hogy idegenben is képes nyerni, így nem aggódtam miatta a ljubljanai visszavágó előtt."

Mint ismert, a Krim hiába szerzett kétgólos előnyt az idegenbeli találkozón, hazai környezetben képtelen volt kiharcolni a továbbjutását, a norvégok nyolcgólos sikerükkel búcsúztatták a Ljubljanát.

MARTÍN NEM REVÁNSRA KÉSZÜL

2011-ben éppen az akkor Ambros Martín által irányított Itxakót győzte le a Larvik a BL-döntőben, az ETO jelenlegi vezetőedzője azonban nem készül revánsra:

Nem revánsként tekintek erre a fináléra, számomra most az a legfontosabb, hogy kaptam az élettől egy újabb esélyt a BL-győzelemre, ezért nagyon hálás vagyok a klubnak és a játékosoknak."

Bármilyen furcsa, de egy vesztes meccsnek is lehet jótékony hatása a közösségre, Danyi Gábor másodedző szerint a veszprémi elődöntő utolsó tíz percéből erőt meríthetnek.

„Eddig is nagyon egységes volt a csapatunk, de a Valcea elleni emlékezetes továbbjutás, az az utolsó tíz perc még jobban összekovácsolta a lányokat. Bár Ambros azt mondta, csak a Larvikra koncentráljunk, de abból a meccsből lehet erőt meríteni. A Larvikkal sok újat már nem tudunk mutatni egymásnak, ráadásul nálunk is van két norvég játékos, aki még néhány apróságra felhívta a figyelmet. Annál közelebb már nem lehetünk egy BL-sikerhez, mint tavaly, de most úgy látom, még jobbak az esélyeink."

Lökének több barátja is játszik a norvég topklubban, akikkel rendszeresen tartja a kapcsolatot, de kézilabdáról ritkán beszélgetnek:

„Anja Edin, Cecilie Leganger és Gro Hammerseng közeli barátaim, gyakran beszélünk, de a kézilabda csak ritkán kerül szóba, egyébként is, a pályán nem számít majd a barátság! A mérkőzéseken mindent el fogunk követni csapatunk sikeréért, a lefújás után persze biztos megöleljük egymást."

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a győri beálló hogyan látja a két csapatot, miben különböznek vagy éppen hasonlítanak egymásra?

„Szerintem a világ két legerősebb csapata találkozik a döntőben, mindkettő rendkívül erős, minden poszton kiemelkedő képességű játékosokkal. Olyan kicsik a különbségek, hogy sok múlik majd az aznapi formán. Ebben a tekintetben azt hiszem, megmutattuk az idén, hogy nagyon stabilak vagyunk, na jó, nem a legutóbbi veszprémi meccsre gondolok – tette hozzá nevetve Löke –, de még ott is hatgólos hátrányból tudtunk felállni a hajrában, ami nagy mentális erőre vall."

Mint ismert, az Oltchim Valcea elleni elődöntő visszavágón ugyan megszakadt a Győr veretlenségi sorozata a BL-ben, de az egygólos hazai vereség mégis a továbbjutásukat jelentette.

Martín mellett még Löke is fejlődött
Martín mellett még Löke is fejlődött

Ambrossal rengeteget fejlődött a védekezésünk, ezen pedig sok fog múlni a Larvik ellen is. Ők is erősek hátul, de szerintem támadásban képesek leszünk feltörni őket. Nem gondolhatunk a középdöntőbeli győzelmekre, ez a döntő, ami semmi mással nem összehasonlítható. A Larvik játékosai nagyon tapasztaltak, a válogatott révén is hozzá vagyunk szokva a folyamatos győzelmekhez, az ilyen felfokozott hangulatú és nagy tétre menő párharcokban pedig ez sokat számít. Fejben tehát erősnek kell lennünk, de nem aggódom, miénk a jobb csapat" – zárta a BL góllövőlistáján jelenleg 56 találatával a tizedik helyen álló Löke.

Döntőbeli tapasztalatuk éppenséggel a nyolcadik európai kupafináléján az első sikerére hajtó Győrnél is többeknek van, ha azok nem is kellemesek. Elég csak a tavalyi évig visszamenni, amikor idegenben szerzett több góljával hódította el a kupát az ETO elől a Buducsnoszt Podgorica.
Nehéz súlyok után kemény csata jön
Nehéz súlyok után kemény csata jön

Nem gondol már senki a tavalyi fináléra, de nem is szabad, csak a mostani feladatunkra összpontosítunk" – mondta határozottan Katrine Lunde Haraldsen, aki igen sok kellemetlen percet okozott honfitársainak a középdöntőben.

„Ez mindig kétélű. Igaz, hogy én is jól ismerem őket, de ők is engem. A középdöntőben nagyon jól védekeztünk ellenük, így azért nekem is könnyebb volt a dolgom. Meglátjuk, ezúttal ki jár túl a másik eszén! A norvégok tudják, hogy egy teljesen új párharc kezdődik, de nekünk sem szabad azokból a meccsekből kiindulnunk. Mindenesetre jó formában vagyunk, így jók az esélyeink" – tekintett előre a hálóőr, akin természetesen az idei BL-döntőben is sok fog múlni.

A finálé első, norvégiai mérkőzése május 5-én 16.45-kor kezdődik, a visszavágót május 11-én 15.15-től rendezik Veszprémben.

A döntő mindkét mérkőzéséről élő tudósítást olvashatnak majd a Nemzeti Sport Online-on!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik