Legfeljebb január 2-ig várnak a kézisek Nagy Lászlóra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.27. 15:23
null
Zubai (jobbra, fehérben) Veszprémben készül, Nagy Lászlóra (az előtérben) már nem sokat várnak <br />(Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
A magyar f&eacute;rfi k&eacute;zilabda-v&aacute;logatott h&eacute;tfőn Veszpr&eacute;mben megkezdte a k&ouml;zvetlen felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;st a janu&aacute;r 13-&aacute;n rajtol&oacute; sv&eacute;dorsz&aacute;gi olimpiai kvalifik&aacute;ci&oacute;s vil&aacute;gbajnoks&aacute;gra.

A szövetség egyeztet Nagy Lászlóval arról, hogy a világklasszis miként tudna részt venni a fontos tornán. A Barcelona átlövője másfél éve nem játszott a csapatban, és másfél hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg. Nagy mellett kiálltak a társak, akik tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és most esély mutatkozik arra, hogy vállalja a vb-szereplést.

"A szövetség elnöksége által felkért csoport tárgyal Nagy Lászlóval, aki Pérez Carloshoz hasonlóan megkapta az egyéni felkészülési tervet, és ez alapján készül. Január 2-ig van határidő, hogy Nagy Laci jön-e vagy sem" – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek.

Fazekas Nándor egyelőre nem tud csatlakozni a többiekhez, mert felesége veszélyeztetett terhes, míg a Németországban szereplő Mocsai Tamás és Ilyés Ferenc január 2-án, vasárnap érkezik meg. Az később dől el, hogy a jelenleg Kubában pihenő Perez vállalja-e a vb-szereplést.

"A legfontosabb, hogy Fazekas Nándi családja ne szenvedjen hiányt, és tudja támogatni a feleségét. Abban maradtunk, hogy megvárjuk a szülést, és utána jelentkezik, addig külön készül" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A csapat csütörtökön zárt kapus meccset vív a Veszprém Arénában Bahreinnel, majd kétnapos pihenőt kapnak a keret tagjai. Január 2-ától újra együtt készül a keret, és 4-én – ugyancsak Veszprémben, zárt kapuk mögött – Algéria lesz az ellenfél. Mocsai Lajos alakulata ezt követően Lengyelországban lép pályára, január 6-án Csehország, 7-én Szlovákia, 8-án pedig a házigazda ellen.

A vb 13-án rajtol, a magyarok pedig 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

 

A VESZPRÉMBEN KÉSZÜLŐ KERET
Kapusok: Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick-Szeged), Tatai Péter (Pick-Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövő: Laluska Balázs (MKB Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick-Szeged)
beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
balátlövők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Katzirz Dávid (Pick-Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged), Törő Szabolcs (Pick-Szeged)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik